Cum funcționează consolidarea datoriilor de afaceri

Cum functioneaza consolidarea datoriilor de afaceri

Consolidarea datoriilor comerciale este similară cu consolidarea datoriilor personale. Prin consolidarea tuturor împrumuturilor dvs. de afaceri într-un împrumut de consolidare a datoriilor, le puteți simplifica într-o singură plată fixă ​​și puteți reduce rata dobânzii, ceea ce face ca datoria dvs. să fie mai ușor de gestionat.

Consolidarea este recomandată proprietarilor de afaceri care se simt copleșiți de plata mai multor creditori în fiecare lună. Doar să vă faceți griji cu privire la o singură plată vă poate ajuta să bugetați cheltuielile și face mai puțin probabil să ratați o plată care ar putea să vă reducă scorul de credit.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Când consolidați împrumuturile, luați în considerare valoarea de scutire a datoriilor de care aveți nevoie, deoarece împrumutul ar trebui să fie suficient pentru a vă acoperi datoriile.

Consolidarea datoriilor vă afectează creditul?

Consolidarea datoriei poate reduce plățile lunare ale împrumutului, dar poate provoca, de asemenea, o scădere temporară a scorului dvs. de credit. Când aplicați pentru un împrumut de consolidare a datoriilor, creditorul va face o anchetă dură asupra creditului dvs., lucru care vă poate reduce scorul de credit cu câteva puncte.

Cu toate acestea, dacă plătiți facturile la timp, ar trebui să puteți recâștiga rapid punctele de credit. Dacă trebuie să reduceți rata procentuală anuală și facturile lunare, o scădere temporară a scorului dvs. de credit merită obiectivul pe termen lung de a vă îmbunătăți finanțele.

Consolidarea datoriei într-un singur împrumut vă poate ajuta, de asemenea, să obțineți aprobarea pentru împrumuturi viitoare.

Care este diferența dintre consolidarea datoriilor și un împrumut?

Deoarece consolidarea datoriilor este una dintre multele modalități prin care puteți utiliza un împrumut de afaceri, practic nu există nicio diferență între cele două.

Un împrumut de consolidare a datoriilor este pur și simplu un împrumut de afaceri pe care l-ați desemnat pentru achitarea altor datorii cu dobândă mare. Utilizând împrumutul pentru a vă achita datoriile comerciale existente, inclusiv soldurile cardurilor de credit, vă simplificați finanțele, înlocuind plăți multiple cu o singură plată lunară fixă.

Când ar trebui să consolidați datoria afacerii?

Dacă aveți un credit bun și o sumă moderată de datorii, consolidarea împrumuturilor dvs. de afaceri vă poate economisi bani în dobânzi pe termen lung. De asemenea, vă poate simplifica plățile lunare, astfel încât nu trebuie decât să vă amintiți să efectuați o singură plată în fiecare lună.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Înainte de consolidare, faceți un raport onest despre finanțele dvs. Stabiliți ce plată a datoriilor puteți efectua confortabil în fiecare lună cu fluxul de numerar actual. Uitați-vă la costurile lunare și vedeți unde vă puteți permite să faceți reduceri bugetare.

Consolidarea datoriilor comerciale este eficientă numai dacă vă schimbați obiceiurile de cheltuieli. Recunoscând factorii declanșatori ai cheltuielilor și solicitând sfaturi financiare de la contabilul dvs., vă puteți salva afacerea.

Când este o idee bună să consolidați datoria?

Este înțelept să consolidați datoria atunci când vă simțiți copleșiți de urmărirea mai multor plăți, dar cel mai bun motiv este o rată a dobânzii mai mică.

În cazul în care datoriile dvs. au DAE mari, cum ar fi cardurile de credit de afaceri care au o medie de 14,21% până la 22,16%, dar vă calificați pentru un împrumut de afaceri cu un DAE scăzut – cum ar fi de la o bancă tradițională cu o rată medie a dobânzii între 2% și 13% – este posibil să puteți economisi bani pe dobânzi.

De câte ori puteți consolida datoria afacerii?

Deși vă puteți consolida din punct de vedere tehnic datoriile afacerii de mai multe ori, procesul de consolidare nu este partea dificilă. Recunoașterea faptului că aveți o problemă de cheltuieli excesive este primul pas pentru a vă controla datoria.

Folosirea oricărei forme de consolidare a datoriilor pentru a acoperi o datorie mai mare, astfel încât să puteți continua să cheltuiți, nu va rezolva nicio problemă. Dacă nu reflectați asupra modului în care v-ați acumulat datoria, veți cădea din nou în aceleași obiceiuri și veți putea intra într-o gaură din care nu puteți ieși din punct de vedere financiar.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Vă puteți întoarce pe drumul cel bun prin crearea unui buget, urmărirea cheltuielilor și pregătirea mentală pentru orice flux mare de cheltuieli. După ce vă achitați integral datoria, luați în considerare depunerea numerarului pe care îl plăteați anterior pentru împrumutul dvs. într-un cont de economii de afaceri. Puteți utiliza apoi acel cont pentru a plăti cheltuieli neașteptate în avans, economisind timp și evitând taxele pentru obținerea unui alt împrumut.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •