Fotografia se face, înainte de toate, în cap!

Butic de idei - Amalia Savinescu

Aceasta este cea mai mare învățătură a buticului care a avut loc recent, în organizarea www.managerexpress.ro.
Ne-am întâlnit la sediul HR Club, în ambianța unei vechi case boierești, și ne-am jucat de-a “statul la poză”. Strategul de imagine a fost Amalia Savinescu, cea care ne-a demontat unele prejudecăți, ne-a relevat câteva greșeli frecvente și ne-a sugerat ponturi pentru a da bine în fotografii. Mai ales dacă acestea sunt despre și pentru business, despre si pentru statutul profesional. Nu întâmplător workshopul s-a numit “Business-ul te vrea fotogenic”!
Vă dezvăluim acum și vouă câteva dintre ideile cu care am plecat acasă, dar și faptul că, în toamnă, vom mai organiza acest butic, pentru cei care n-au putut ajunge acum și nu numai…

  • În primul rând, chiar dacă nu ești tu fotograful, ci subiectul pozei, nu strică să gândești contextul în care te plasezi și să privești în jur: ce ai în spate, ce va apărea pe fundal, câte ramuri îți vor ieși din umăr, dacă te-ai așezat cu spatele la un ghiveci cu leandru?
  • Relaxează-te, lasă-te înțeles și cunoscut de către fotograf. Deschide-te! O bună relație între voi doi va mări șansele ca poza să iasă bună.

Butic de idei - Amalia Savinescu

  • Uită de experiențele neplăcute pe care le-ai avut de câte ori ai fost imortalizat. Oricând poate apărea o primă întâmplare fericită care să-ți schimbe prejudecățile despre cât ești de nefotogenic.
  • Lasă-te ghidat sau educă-te în ceea ce privește fotografia. Un bun specialist în imagine va ști să-ți pună în valoare avantajele și să evite punctele slabe ale chipului tău. Și tot așa…

După aceste lucruri așa-zis teoretice, a urmat ceea ce am așteptat cu toții, cu emoție și nerăbdare: mini-sesiunile foto. Unii am încercat să aplicăm ceea ce tocmai învățasem, alții ne-am lăsat pe mâna Amaliei, dar toți ne-am distrat! Dovadă – pozele atașate și cele două testimoniale, luate la cald.

Butic de idei - Amalia Savinescu

Mihai Curelea, Master Trainer la Școala de Training
Buticul despre fotogenie s-a derulat într-o atmosferă foarte prietenoasă, ca în familie. M-am simțit bine, relaxat și cred că acesta este punctul forte al workshopurilor pe care le organizați.
Amalia știe ce face, este un profesionist!, se vede asta.
Referitor la structura workshopului, aș avea idei de îmbunătățiri: cum ar fi să se treacă mai repede la “cum” și să stăm mai puțin în partea “despre”. Dar asta este deja “fine tunning”:)

Butic de idei - Amalia Savinescu

Mirela Neagu, Senior Clinical Research Associate (SCRA), Worldwide Clinical Trials Romania
Întâi de toate, m-a impresionat primirea: o atmosferă prietenoasă și relaxată, un preludiu perfect pentru ceea ce, am aflat mai târziu, este indispensabil unei ședințe foto reușite.
Apoi, prezentarea Amaliei Savinescu a fost succintă și interactivă, condusă într-o manieră plăcută, care ne-a descrețit frunțile și ne-a dezlegat limbile.
Așa se face că am trecut pe nesimțite și cu mult umor la partea a treia: mult-așteptata minisesiune individuală de fotografie, în care am regăsit ușor relația cu fotograful, dar și naturalețea fiecăruia dintre noi, armonia postúrii și zâmbetul interior.
A fost o experiență plină de firesc, prin care mi-am permis să mă regăsesc într-o clipă de autenticitate.

Butic de idei - Amalia Savinescu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •