Lecții de viață de la Woody Allen – Fără teamă, nu supraviețuiești

De unde atata putere de munca?

Interviul a reușit să scoată la iveală aspecte extrem de intime care ne pot servi drept inspirație. La 77 de ani, Woody Allen continuă să își aducă, în stilul lui inconfundabil, contribuția în arta cinematografică. Anul acesta a avut loc premiera celui de-al 48-lea film pe care l-a regizat, Blue Jasmine.

De unde atâta putere de muncă? Woody spune că mama lui a avut cea mai mare contribuție în formarea lui ca un om disciplinat.

,,Mama avea grijă de bani, de familie. Mereu vedea jumătatea plină a paharului. M-a învățat să muncesc și să nu pierd timpul”. Cât despre tatăl său, regizorul recunoaște că acesta nu l-a învățat nici măcar să se bărbierească.

Woody a vorbit și despre creativitate. Pentru el procesul de creație este unul dificil atunci când vine vorba despre făcut filme sau despre scris scenarii.

,,Oamenii cred că tu scrii o replică în mod conștient, dar nu este așa. Ea vine de undeva din inconștient. Prin urmare, atunci când ea se ivește în mintea ta te surprinde în aceeași măsură în care va fi și publicul surprins când o va auzi rostită”, spune Allen.

Despre începutul său artistic, Allen spune că cel de-al doilea film pe care l-a regizat, Take the Money and Run, a generat serii de opinii atât de contradictorii, unele pozitive, altele mai puțin pozitive, încât a decis să nu mai citească criticile care îi sunt aduse niciodată.

,,Mulțumită mamei mele, nu mi-am pierdut timpul gândindu-mă dacă sunt un geniu sau un prost. Sunt genial sau prost. E complet neprofitabil să te gândețti la asta”, spune Woody.

În ceea ce privește talentul, regizorul consideră că dacă cineva se simte înzestrat cu un anumit dar, nu ar trebui să îl trateze ca pe o realizare.

Tot în cadrul interviului, Woody și-a expus opinia asupra vieții: ,,este doar o întâmplare că suntem pe pământ, că ne bucurăm de micile noastre momente, că ne distragem atenția între noi cât de des putem ca să nu ne gândim că, de fapt, suntem doar temporar aici și că avem un timp foarte scurt de petrecut în univers. Și tot ceea ce apreciezi, Shakespeare, Beethoven, da Vinci, va dispărea. Tot ce poți să faci este să găsești modalități de a te distrage. Iubirea funcționează, munca – la fel. Te poți distrage în miliarde de moduri. Cheia este chiar să îți distragi atenția”.

”Fără teamă, nu poți supraviețui”, conchide Woody Allen.

(foto: ivcc.edu)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •