Ambasada SUA a ales ”Antreprenorul lunii mai”: MIRA Rehab

Ambasada SUA și-a desemnat câștigătorul premiului ”Antreprenorul lunii mai” – compania MIRA Rehab din Cluj-Napoca.

Compania MIRA Rehab a fost fondată de studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității Babeş Bolyai, care au creat o platformă software medicală de recuperare prin jocuri. Aceasta transformă exerciţiile necesare recuperării persoanelor cu dizabilităţi locomotorii în jocuri. Platforma se bucură deja de recunoaştere internaţională şi este folosită în centre de recuperare şi spitale. Mia mutle despre MIRA Rehab puteți afla AICI.

Citește și Tipuri de antreprenori. Tu care ești?

Fondatorii MIRA Rehab sunt Cosmin Mihaiu, Chief Executive Officer, Andrei Dascălu, Chief Technical Officer, Andrei Cantea, Chief Product Officer, și Alina Călin, Chief Research Officer.

Premierea companiei va avea loc pe 29 mai, în sala Tiberiu Popoviciu a Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității.

Al cincilea premiu

Prin programul “Antreprenorul lunii”, Ambasada SUA promovează în 2015 persoanele şi companiile din România care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate.

Până în prezent, au mai fost acordate patru premii: pentru luna ianuarie, titlul ”Antreprenorul lunii” a fost primit de  Lucian Neacşu, proprietarul producătorului de vinuri Senator Wine, pentru luna februarie, titlul a ajuns la Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor în Software, pentru luna martie, premiul a ajuns la Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic, iar pentru luna aprilie, la Atelierul de Pânză.

Citește și Secretul succesului: Sfaturi de la cei mai cunoscuți antreprenori din lume

”Salut toți antreprenorilor care lucrează din greu în România, care continuă să depună eforturi pentru a-și păstra visele în viață; ei sunt viitorul României. Cu cât România va continua să crească și să se dezvolte, va fie nevoie de antreprenori care să construiască noi întreprinderi, să le adapteze și să le reformeze cele vechi și care să conducă țara spre viitor. Inițiativa Antreprenorul lunii este modul nostru de a recunoaște antreprenori uimitori care sunt în România. Scopul nostru este de a aduce în lumină antreprenori din toate sectoarele economiei din România, de la turism, la agricultură, la sănătate”, a declarat Dean Thompson, potrivit platformei on-line a Ambasadei SUA.

(Foto: Facebook MIRA Rehab)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •