Premiul Ambasadei SUA: ”Antreprenorul lunii februarie” este Andrei Pitiș

Antreprenorul Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor în Software, a primit titlul ”Antreprenorul lunii februarie” de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Andrei Pitiș a coordonat şi fondat mai multe afaceri în IT&C,  încă din anii ’90. TechMind sau Innovation Labs sunt proiecte care îi poartă semnătura. Recent, antreprenorul a investit în aplicaţia de administrare online a comenzilor de taxi Clever Taxi. În plus, va lansa la târgul de la Basel, de pe 14 martie, un smartwatch care, potrivit declarațiilor lui Pițiș, ”«va cumpăra» timp pentru utilizatori şi nu îl va consuma”.

Programul Ambasadei SUA

La finalul anului trecut, Ambasada SUA a anunțat demararea unui program, ”Antreprenorul lunii”, al cărui scop este aducerea în lumină a oamenilor de afaceri care creează locuri de muncă.

”Salut toți antreprenorilor care lucrează din greu în România, care continuă să depună eforturi pentru a-și păstra visele în viață; ei sunt viitorul României. Cu cât România va continua să crească și să se dezvolte, va fie nevoie de antreprenori care să construiască noi întreprinderi, să le adapteze și să le reformeze cele vechi și care să conducă țara spre viitor. Inițiativa Antreprenorul lunii este modul nostru de a recunoaște antreprenori uimitori care sunt în România. Scopul nostru este de a aduce în lumină antreprenori din toate sectoarele economiei din România, de la turism, la agricultură, la sănătate”, a declarat Dean Thompson, potrivit platformei on-line a Ambasadei SUA.

Astfel că, în luna ianuarie, Ambasada SUA l-a premiat pe Lucian Neacşu, proprietarul producătorului de vinuri Senator Wine, care a ajuns să exporte 30% din cifra de afaceri.

Cum pot fi antreprenorii nominalizați pentru premiu

Nominalizările pot fi trimise la adresa RomanianEntrepreneur@state.gov și trebuie să includă:

Nume celui care face nominalizarea:
Contact: (e-mail și telefon)
Oraș:
Numele antreprenorului: (dacă este diferit – antreprenorii se pot nominaliza singuri)
Contact: (e-mail și telefon)
Oraș:
Tipul de afaceri:
Anul înființării afacerii:
Website:
Ceea anume face acest antreprenor special sau prin ce este inovator? 🙁 Max. 1.000 de caractere)
Cum anume contribuie acest antreprenor la binele mers al comunității/României? 🙁 Max. 1.000 de caractere)

(Foto: www.romanianstartups.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •