”Antreprenorul lunii”: Premiul Ambasadei SUA merge, în martie, la Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic

Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic, dedicată promovării dezvoltării durabile a agriculturii autohtone, a primit, în martie, titlul ”Antreprenorul lunii”, de la Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Înfiinţată în 2013, la iniţiativa a 16 producători locali şi a Fundaţiei Civitas, cooperativa promovează dezvoltarea durabilă a agriculturii autohtone, prin promovarea spiritului antreprenorial.

Ceremonia de premiere a avut loc pe 19 martie, la sediul Fundaţiei Civitas pentru Societatea Civilă, din Cluj Napoca. Titlul a fost oferit de către însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson.

”Această cooperativă a demonstrat că întregul este mai important decât părțile componente. Prin punerea în comun a producției, membrii cooperativei au reușit să îndeplinească cerințele impuse de lanțurile mari de de supermarketuri din România. Ca producătorii individuali, acești fermieri nu ar fi putut să intre pe o piață mare și stabilă”, a declarat Dean Thompson, în comunicatul de presă de pe pagina Ambasadei.

Al treilea premiu

Prin programul “Antreprenorul lunii”, Ambasada SUA promovează, în 2015, persoanele şi companiile din România care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate.

Până în prezent, au mai fost acordate două premii: pentru luna ianuarie, titlul ”Antreprenorul lunii” a fost primit de  Lucian Neacşu, proprietarul producătorului de vinuri Senator Wine, iar pentru luna februarie, titlul a ajuns la Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor în Software.

”Salut toți antreprenorilor care lucrează din greu în România, care continuă să depună eforturi pentru a-și păstra visele în viață; ei sunt viitorul României. Cu cât România va continua să crească și să se dezvolte, va fie nevoie de antreprenori care să construiască noi întreprinderi, să le adapteze și să le reformeze cele vechi și care să conducă țara spre viitor. Inițiativa Antreprenorul lunii este modul nostru de a recunoaște antreprenori uimitori care sunt în România. Scopul nostru este de a aduce în lumină antreprenori din toate sectoarele economiei din România, de la turism, la agricultură, la sănătate”, a declarat Dean Thompson, potrivit platformei on-line a Ambasadei SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •