BEST of BAROC, Recital de muzică barocă cu Cezar Ouatu şi Ioana Maria Lupaşcu

BEST of BAROC Recital de muzica baroca cu Cezar Ouatu si Ioana Maria Lupascu

Fundaţia Calea Victoriei organizează un recital de muzică barocă, în compania a doi muzicieni talentaţi: contratenorul Cezar Ouatu şi pianista Ioana Maria Lupaşcu, joi, 1 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional.

Cei doi muzicieni ne vor însoţi într-o călătorie în lumea strălucitoare, ritmată şi voluptuoasă a muzicii baroce, cu ajutorul unor sonoritaţi specifice acestei perioade dominate de compozitori efervescenţi, incluşi în programul serii: Vivaldi, Bach, Händel, Purcell, dar şi Mozart, care va face legătura cu perioada ulterioară, a muzicii clasice.

Vocea specială a solistului Cezar Ouatu ne va aminti de celebrii contratenori din perioada perucilor pudrate, a costumelor şi bijuteriilor preţioase purtate în palatele somptuoase din Europa secolelor XVII şi XVIII. Sonorităţile instrumentale din acea perioadă vor fi recreate cu măiestrie de către Ioana Maria Lupaşcu la pian, în decorul elegant şi încărcat de simboluri al Sălii de Marmură a Palatului C.M.N.

La finalul evenimentului, publicul va putea să socializeze cu cei doi artişti pentru a împărtăşi impresii şi a primi autografe.

Cezar Florin Ouatu este interpret de operă, pop-opera şi pianist. S-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploieşti şi fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învăţat să cânte la pian, urmând un profil artistic. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploieşti; în 2004 a absolvit cu notă maximă secţia de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001.

A studiat de asemenea şi muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneţia, a cântat pe importante scene din lume şi a obţinuhttps://www.youtube.com/watch?v=k8mNu6Tk-08t numeroase distincţii la concursuri de canto în oraşe precum Barcelona, Dresda, Milano şi în ţări precum Monaco şi San Marino. A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam. Cezar Ouatu a cântat, alături de soprana Angela Gheorghiu la concertul susţinut de tenorul italian Andrea Bocelli în 2013 în România.

Ioana Maria Lupascu este unul dintre cei mai buni pianişti din România. Din anul 2007 este solistă al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti. Născută la Brăila, începe studiul pianului la vârsta de 4 ani cu prof. Mircea Bogatu. Absolvă Liceul de Muzica „George Enescu” Bucureşti, apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” Bucureşti, obţinând apoi la susţinerea licenţei (Conservatorul „George Enescu” Iaşi) nota maximă.

În anul 2000 este admisă la Masterul „Virtuosity Level” la Conservatoire du Lausanne, Elveţia la clasa Prof. JF Antonioli, dar după câteva luni se mută în Italia, unde devine studentă marelui pianist Lazăr Berman, la „Accademia Europea di Musica”. Câştigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri, dintre care Lira de Aur-Suceava (Premiul I, II, III), Concursul Naţional de Muzică – în anii copilăriei (Premiul I), „Mihail Jora” Bucureşti (premiu special), Konzerteum – Grecia (Premiul III), Ferdi&Lili Statzer – Istanbul, Turcia (unde a câştigat şi Premiul „Vedat Kosal”) nu s-a simţit atrasă de viaţa competiţională şi a început cariera solistică, fiind prezentă pe scene din Italia, Romani, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania.

Mai multe detalii despre eveniment și bilete puteţi găsi pe Fundaţia Calea Victoriei.

Citește și Don Pasquale, în recital

  •  
  •  
  •  
  •  
  •