Adrian Cernăuţan, numit Country Manager al Coca-Cola în Austria

Adrian Cernăuţan a fost numit în funcția de Country Manager în Austria pentru Compania Coca-Cola. Deși informația a apărut în presa la începutul lunii iunie, numirea datează din mai, conform profilului de LinkedIn al lui Cernăuţan.

Înainte de această numire, Adrian Cernăuţan a ocupat timp de trei ani o poziţie cu responsabilitate similară în Ungaria, deţinând funcţia de Country Manager din septembrie 2012.

Citește și O româncă de 38 de ani, noul manager de marketing al Coca-Cola

„Austria este o piaţă matură, cu un consum per capita de băuturi nonalcoolice printre cele mai mari din Europa, cu 85% mai mare decât în România“, spune executivul. În Austria, Coca-Cola este lider de piaţă, principalii săi competitori fiind companiile locale precum Rauch pe sucuri şi Voslauer pe apă minerală, potrivit lui Adrian Cernăuţan.

Citește și Cum a sărbătorit Coca – Cola Ziua Internațională a Fericirii – VIDEO

Cernăuțan şi-a început cariera acum 15 ani, iar în cadrul Coca-Cola este din în 2009, ca Market Manager România şi Moldova și, ulterior, Country Manager pentru Ungaria. Anterior, a ocupat diferite poziţii în marketing, vânzări şi financiar în cadrul Kraft (acum Mondelez).

(Foto: LinkedIn Adrian Cernăuţan și Eric Kilby/www.flickr.com)

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •