Conferințele Woman2Woman.ro – prima ediție

Conferintele Woman2Woman.ro – prima ediție

Woman2Woman.ro a organizat pe 7 noiembrie 2013, prima conferința cu temă „Femei de carieră”. Peste 100 de femei au fost prezente la eveniment, pentru a-i urmări pe cei șaisprezece speakeri invitați să le împărtășească din experiență lor.

Valentina Pelinel, despre modeling și business

La 15 ani defila pe podium, pentru că acum, după aproape 20 de ani de carieră, să își poată spune că a făcut tot ceea ce și-a propus. A învățat că meseria de model înseamnă mai mult decât frumusețe și că, pentru a reuși într-un domeniu în care îți dorești să fii luat în seamă, ai nevoie de „inteligența, tenacitatate, răbdare, multă muncă, ambiție și orientare”.
   
 Anca Țurcașiu-Longevitatea în carieră
Frumoasă și longeviva cântăreața, actriță, moderatoare TV  și antreprenoare, Anca Țurcașiu, s-a alătura evenimentului nostru în postura de speaker.
   
 Corina Oprisan (Grafton)  
Corina Oprisan s-a alăturat echipei Grafton în 2009 lucrând pentru General Motors SouthEast Europe că și Business Consultant pentru rețeaua de dealeri autorizați din România și Bulgaria.

În prezent, Corina se ocupă de Departamentul de Muncă Temporară al Grafton având responsabilități legate de analize de eficientă a€“ costuri vs. profit, coordonarea proceselor de recrutare, Key Account Management, payroll  și administrarea contractelor.
În cadrul conferinței, însă, a vorbit despre carieră la genul feminin și despre cum îmbini carieră și familia.

 Dr. Omer Senol Emin (Premier Palace Hotel&Spa)
Lipsa timpului ne împiedică să mergem la diferite consultații și investigații medicale, evităm respectarea unor programe de refacere și recuperare, iar cel mai rău este că ignorăm disconfortul fizic până la fază patologică.”

În cadrul prezentării Good health îs good business, Dr. Omer Senol Emin a discutat despre diferență dintre recuperare a€“ refacere și beneficiile efectuării acestor programe.

 Alexandra Iliuță (Premier Palace hotel&Spa)
Echilibrul dintre muncă și viață personală  înseamnă îmbinarea armonioasă a carierei  și a vieții personale în așa fel încât ambele pot fi îndeplinite cu succes. Obținerea acestui echilibru este esențial atât pentru sănătatea și starea noastră de bine, precum și pentru reușită în viață profesională.

 Andreea Pautov  (World Class România)
Andreea Pautov, Marketing Manager World Class România, e de părere că „cea mai mare realizare pe care poate să o aibă un om e să-și găsească un job care să-l facă fericit.”

A lucrat în presă și televiziune, pentru că apoi să se orienteze către o carieră în marketing și comunicare. Are o experiență de aproape 10 ani în strategii de comunicare și marketing.

 Dana Nae Popa și Ioana Mucenic  – €“ Pastel
În cadrul conferinței, Dana Nae Popa și Ioana Mucenic ne-au împărtășit detalii despre carieră în PR și povestea business-ului propriu. Au arătat cum muncă într-o echipă bine sudată înseamnă reușită sigură, prin intermediul unei prezentări susținute, evident, tot în echipă. Temă pe care au ales-o a fost a€œO echipă grozavă înseamnă o muncă bine facuta”.

 Roxana Dobrescu (AVON)
Roxana a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației și un program de masterat în cadrul Codecs iar în cel mai recent rol al ei, Roxana este HR Manager în cadrul AVON România și Moldova.
  
 Alina Gheorghe – Alice Design

Alina Gheorghe (CEO Alice Design Boutique) a început cu un blog, cu și despre rochii de mireasă, pe care l-a transformat, treptat, într-o afacere. Acum, are un magazin online și un showroom cu atelier, unde pasiunea ei pentru rochiile de mireasă prinde viață. A vorbit despre business-ul care îi este cel mai aproape de suflet: cel al rochiilor de mireasă.

 Andreea Mihai  – €“ Carrefour
Și-a dorit încă din copilărie să devină femeie de afaceri iar dorință fetiței de 10 ani, care a visat să lucreze a€œintr-o companie mare, cu marfuri”, a devenit realitate. Andreea Mihai este director de marketing al grupului Carrefour și consideră că, dacă faci ceea ce îți place, nu vei mai simți că muncești.

Crede că femeile ar trebui să facă ce le pasionează, să aibă încredere în ele, să aibă o imagine clară unde vor să ajungă în viață profesională și cea personală, să fie optimiste și înțelegătoare cu oamenii din jur.
  
 Adina Grigore  – Ameenaa€™s Nails
De la vârstă de 14 ani consideră că aspectul exterior va completă mereu frumusețea interioară.
Până să își îndeplinească dorință, Adina Grigore a întâmpinat greutăți și situații neprevăzute, însă a rămas fidelă crezului ei, despre care ne-a vorbit în cadrul prezentării cu temă: Look-ul în carieră.

 Flori Dragomir  – Sentimente.ro
Nevoia de dragoste a inspirat un cuplu să pună bazele unei afaceri. O afacere cu și din dragoste. Astfel, în 2001, Flori Dragomir a devenit cofondatoarea site-ului de matrimoniale, Sentimente.ro, pe care l-a administat și îl administrează, în continuare, împreună cu soțul sau. În fiecare zi, cei doi încearcă să le ofere oamenilor șansa la iubire.

 Alina Blagoi  – Psiholog
După ce a explicat pentru diverse ziare episoade importante din viață unor vedete, a dezbătut subiecte controversate sau a oferit sfaturi legate de dragoste și relații pentru mai multe publicații, psihologul Alină Blagoi vine la această conferința pentru a vorbi despre femeile de carieră. De formație psiholog clinician specialist, Alină a vorbit despre calitățile pe care trebuie să și le dezvolte o femeie de succes sau care e portretul robot al femeii de carieră, în cadrul unei prezentări cu numele a€œCine sunt eu”.

 Relu Calota  – fotografia de business
Îi place să privească iar povestitul cu imagini este profesia lui. Face asta din 1998, că operator imagine în TVR. Nunți povestește de prin 2005. La început experimenta, mai mult în joacă, la nunțile apropiaților. Un an mai târziu, a început să ia în serios fotografia de nuntă.

În cadrul conferinței a vorbit despre un domeniu nou, aproape deloc exploatat în românia: fotografia de business. Relu Calota a explicat cât de importantă este și de ce trebuie să existe o categorie și o abordare specială.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •