Directorul general al Arctic România, numit preşedinte al Beko SUA

Hasan Yardimci, director general al Arctic Romania, acum presedinte al Beko SUA

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, l-a numit pe Nihat Bayız în funcția de Director General, începând cu septembrie 2016. Bayız a preluat conducerea de la Hasan Ali Yardimci, care a fost promovat în cadrul grupului Arçelik în funcția de Președinte al Beko USA Inc.

Bayız are o experiență de 22 de ani în cadrul grupului Arçelik, timp în care a deținut diferite funcții de conducere în cercetare si dezvoltare, management de produs și în cadrul unor fabrici din Grup. Anterior preluării funcției actuale, începând cu anul 2012, Bayiz a deținut funcția de Product Management Director pentru grupul Arçelik, gestionând cu succes lansarea pe piață a unor game diverse de produse și tehnologii de top, care au susținut creșterea la nivel global a grupului Arçelik.

În timpul mandatului lui Yardimci, cota de piață a companiei Arctic a crescut până la un nivel record de 40%, fapt care s-a reflectat în creșterea veniturilor și a profitabilității operațiunilor din România. În aceeași perioadă, compania Arctic și-a consolidat poziția de exportator de aparate frigorifice și a anunțat un nou proiect de investiții pentru care a aplicat cu succes pentru un ajutor de stat destinat construcției unei fabrici de mașini de spălat de tip greenfield în județul Dâmbovița.

În noul său rol, Yardimci va deschide noi orizonturi de dezvoltare pentru grupul Arçelik și va exploata potențialul semnificativ de creștere al pieței americane.

Yardimci deține o diplomă MBA în cadrul Școlii Kellogg de Management de la Universitatea Northwestern din Statele Unite ale Americii și o licență în inginerie mecanică obținută la Universitatea Boğaziçi din Turcia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •