Farlei Kothe este noul Vicepreședinte Stefanini pentru regiunea EMEA

Farlei Kothe este noul Vicepresedinte Stefanini pentru regiunea EMEA

Compania de soluții IT Stefanini anunță numirea lui Farlei Kothe în funcția de Vicepreședinte pentru regiunea EMEA în cadrul companiei. De la București, Kothe va coordona activitatea diviziei de dezvoltare de aplicații software.

„Farlei are nu doar ani mulți de experiență în cadrul companiei, în cadrul centrului de dezvoltare de aplicații software, dar și abilități foarte bune de relaționare cu cei din jur și un excelent background antreprenorial care se potrivește foarte bine cu viziunea Stefanini”, spune Marco Stefanini, fondator și CEO global al companiei. „Sunt convins că va reuși să obțină rezultate excepționale la nivel regional și că va ajuta foarte mult la îmbunătățirea interacțiunii între toate continentele pe care suntem prezenți cu operațiuni.”

Din poziția de Vicepreședinte pentru regiunea EMEA, Farlei Kothe este răspunzător de definirea întregii strategii pentru divizia de dezvoltare de aplicații din țările pe care le coordonează și gestionează echipele de vânzări, de pre-vânzări și de livrare către client.

Farlei Kothe s-a alăturat companiei Stefanini în 2009, pe poziția de Manager în cadrul centrului de dezvoltare de aplicații (ADC), cu misiunea de a construi o echipă de la zero. În doi ani, a ajuns să coordoneze 200 de oameni și să deservească, împreună cu aceștia, nu mai puțin de 20 de clienți, gestionând venituri de peste 20 de milioane de reali brazilieni (aprox. 12 milioane USD).

În 2013, Farlei Kothe a fost numit Director Regional în cadrul companiei, fiind responsabil de coordonarea mai multor centre ADC din Brazilia, printre care Porto Alegre, Curitiba, Brasília, Rio de Janeiro și Juiz de Fora.

El a venit în echipa Stefanini după 11 ani de antreprenoriat, timp în care a fondat nu mai puțin de 3 start-up-uri, toate în IT.

„Am avut propria mea companie încă înainte să termin facultatea”, povestește Farlei. „După o experiență îndelungată ca antreprenor în IT, am simțit că devin prea tehnic și că mă îndepărtez de gândirea strategică de business. Am urmat numeroase cursuri de marketing și de business și, după absolvirea MBA-ului, am simțit nevoia să văd cum se mișcă lucrurile și într-o corporație gigant. Așa am ajuns în Stefanini și nu mi-am mai dorit să plec.”

Farlei Kothe este licențiat în Analiză de sisteme, absolvind în 2000 Universitatea UNISINOS din Brazilia și are un POS Degree în Business și un MBA în IT Strategy Management. Vorbește fluent limba engleză, are cunoștințe bune de limba spaniolă și în prezent urmează cursuri de limba română.

Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 39 de țări, prin cele 88 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi. Clienții vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii, sectorul public și beneficiază de un set complet de servicii mature și profesionale, care acoperă întregul ciclu de viață al unei aplicații.