Kaufland, eMag, Hilton și McDonald’s se implică în lupta împotriva coronavirus

Kaufland, eMag, Hilton si McDonald’s se implica in lupta impotriva coronavirus

McDonalds aduce mâncare la mii de oameni aflați în carantină, din cauza coronavirusului, iar Kaufland a donat 73.000 de măști personalului medical, în această perioadă.

Pe 8 martie, statul a anunțat că va amenda cu până la 6.000 de lei cu firmele care nu asigură dezinfectanți, măști și alte măsuri de protecție pentru angajați.

Citește și: Sondaj BestJobs: Angajații români se tem mai degrabă de recesiune decât de infectarea cu coronavirus

‘Avem parte de o reacție impresionantă a firmelor private. Hilton ne-a oferit cazare, eMag, măști și multă lume vrea să se implice’, a relatat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății într-o discuție cu ziarul, potrivit Libertatea.

„McDonalds s-au oferit ei să ducă mâncare în toate cele 26 de orașe unde avem centre de carantină’, a exemplificat doctorul Nelu Tătaru.

Citește și: Deloitte: Piețele financiare, imposibil de previzionat! Încrederea, un indicator important în acest moment

‘A fost o gafă pentru că imediat marile companii, marile bănci, care au bani și responsabilitate s-au aruncat și au licitat, iar firmele de echipamente medicale sau de dezinfectanți au vândut, ce să facă?’, potrivit unui specialist din industria farmaceutică, citat de Libertatea.

‘Și, câteva zile mai târziu, în momentul în care statul a vrut și el să vadă ce stocuri au rămas, acestea erau serios împuținate’, relatează aceiași sursă.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

‘Nu doar firmele nominalizate, ci multe altele vor să ajute. E un moment de solidaritate și suntem convinși că el va continua, mai ales că ne așteptăm ca situația să se agraveze’, a mai spus Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a confirmat că în scenariile autorităților ‘vom avea probleme în scrut timp, când media de vârstă a celor infectați, care acum este scăzută, va ajunge la plus 65 de ani, unde boala are efecte mai grave’.

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •