Kaufland România mărește salariul minim în companie și acordă angajaților săi o zi de concediu de odihnă în plus

Kaufland anunta decizia de a creste salariul minim pentru lucratorii comerciali din magazine

Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori din România, anunță decizia de a crește salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine, ajungând astfel la suma de 2.000 lei brut, incluzând tichete de masă. În funcție de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar și până la suma de 3.800 lei brut, aceasta cuprinzând sporuri și tichete de masă. Această suplimentare reconfirmă angajamentul retailerului de a-și susține echipa cu o remunerație corectă și beneficii superioare pe piața muncii. Creșterile salariale au loc periodic în companie, ultima fiind implementată în luna mai 2016. Noua majorare va avea loc efectiv de la 1 martie 2017.

De asemenea, Kaufland România anunță și creșterea perioadei minime de concediu de odihnă anual, de la 21 la 22 lucrătoare. Mai mult, vor fi și zile suplimentare de concediu de odihnă în funcție de vechimea în companie, ajungând până la 25 de zile pe an, cu patru zile mai mult decât prevede legislația României. Pe lângă acestea, compania recompensează implicarea angajaților săi în cauze sociale și acordă câte două zile libere plătite pe an pentru acțiuni de voluntariat.

“Credem că un mediu de lucru fresh te inspiră și te motivează, așa că ne-am dorit foarte mult să transformăm Kaufland în locul de muncă propice dezvoltării profesionale. Promovăm un stil de comunicare deschis, prin care să reducem barierele ierarhice, vorbim la per tu și încercăm să promovăm cultura ideilor proactive și chiar și a greșelilor. Personal, am o abordare de management în care sunt mai degrabă coach, astfel încât echipa să aibă libertatea de a lua decizii și de a și le asuma. Cultura noastră este puternic axată pe oameni și punem preț pe dezvoltarea lor în companie”, a declarat Marco Hössl, CEO Kaufland România.

Printre beneficiile pe care compania le acordă angajaților se numără posibilitatea de a opta pentru servicii de asigurare voluntară privată de sănătate, care permit tuturor să aibă acces la o rețea națională vastă de clinici și cabinete medicale la care angajații pot apela oricând.

De asemenea, pe viitor, programul de lucru în companie va deveni unul flexibil, conform politicii care promovează menținerea echilibrului între viața personală și cea profesională. Kaufland România este singura companie din industria națională de retail căreia i-a fost recunoscut statutul de Angajator de Top, printr-o certificare internațională acordată de către organizația independentă Top Employers Institute din Olanda, în primăvara anului 2016.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în șapte țări. Kaufland este prezent în România de 11 ani cu 110 magazine deschise. Cu peste 15.000 de angajați, Kaufland România se află în topul celor mai doriți angajatori din România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă-cheie în strategia companiei Kaufland și credem că într-adevăr educația reprezintă baza societății și o investiție în viitor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •