Lenovo concediază 3.200 de angajați

Lenovo Group, cel mai mare producător de PC-uri, și-a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al II-lea din 2015. Profitul net a scăzut cu 51%, astfel că Lenovo a decis să concedieze 3.200 de angajați, pentru a reduce costurile.

În trimestrul al II-lea al anului 2015, profitul net al Lenovo a scăzut cu 51%, la 105 milioane de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 3%, la 10,7 miliarde de dolari. Cifrele raportate de compania chineză sunt sub estimările analiştilor, de 11,29 miliarde de dolari, scrie Agerpres. Mai mult, Lenovo realizează 30% din vânzări în China, însă în al II-ea trimestru din 2015 a înregistrat o scădere de 16%.

De menționat și că acţiunile Lenovo au scăzut la bursă cu aproape 9%, ajungând la cel mai redus nivel din februarie 2014, după publicarea rezultatelor financiare. Cota de piaţă a Lenovo pe piaţa PC-urilor a ajuns la nivelul record de 20,6%.

Măsurile pe care le va lua Lenovo

În acest context, Lenovo intenţionează să concedieze aproximativ 10% din personalul administrativ, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor cu 650 milioane de dolari în acest an, și 1,35 miliarde de dolari anual.

În plus, pentru că declinul vânzărilor are ca punct nevralgic divizia sa de telefonie mobilă, Lenovo va restructura activitatea acesteia, pe fondul „mediului dificil de pe piaţă din ultimii ani”, a afirmat directorul general al companiei, Yuanqing Yang. Pierderile înainte de taxe înregistrate la divizia de telefonie mobilă în trimestrul doi din 2015 s-au ridicat la 292 de milioane de dolari. În total, Lenovo a livrat 16,2 milioane de smartphone-uri trimestrul trecut, iar cota de piață mondială i-a scăzut de la 5,2%, la 4,7%, chiar dacă volumul vânzărilor a crescut cu două procente.

Totodată, presa internațională a susținut că CEO-ul Lenovo încearcă să lanseze mai repede smartphone-urile Motorola, care promit aceleași funcții ca și telefoanele de top ale Apple, Samsung sau HTC, dar la prețuri mult mai mici. Graba lui Yuanqing Yang pare justificată, întrucât companiile mari își pregătesc deja liniile viitoare de gadget-uri, iar dacă smartphone-urile sale nu vor fi lansate până la finalul acestui an, modelele vor „părea învechite”.

Lenovo a cumpărat, în 2014, cu 2,9 miliarde dolari, divizia Motorola Mobility de la Google.

(Foto: The Conmunity – Pop Culture Geek/www.wikipedia.org)

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •