Dennis Woodside lasă Motorola pentru Dropbox

Dennis Woodside, CEO al Motorola, va părăsi compania de telefonie mobilă și se va alătura celor de la compania de stocare în cloud – Dropbox -, fondată în anul 2007.

Dennis Woodside Motorola DropboxWoodside lasă în urmă 10 ani în care a lucrat pentru Google și doi ani la Motorola ca să fie primul COO al companiei Dropbox, potrivit The Wall Street Journal.

Citește și Google vinde divizia Motorola grupului Lenovo

Decizia lui Dennis Woodside de a părăsi Motorola vine la puțin timp după ce, la sfârșitul lunii ianuarie, Google a vândut Motorola producătorului chinez de calculatoare Lenovo. Tranzacția a fost una controversată în contextul în care, în urmă cu doi ani, Google a cumpărat compania Motorala pentru suma de 12,5 miliarde de dolari, ca apoi s-o vândă cu doar 2,91 de miliarde dolari.

Înainte să fie numit CEO la Motorola, care atunci aparținea Google, Woodside a fost vicepreședintele diviziei Google pentru America și se ocupa de relațiile companiei cu partenerii de afaceri și cu agențiile de publicitate. În această poziție, salariul anual al lui Woodside a crescut de la 10,8 miliarde de dolari la 17,5 miliarde de dolari, în mai puțin de trei ani.

Citește și 5 lecții de management de la CEO-ul Dropbox

Dropbox este în plină dezvoltare și, pentru o creștere și mai spectaculoasă, mizează pe experiența lui Woodside. Una dintre sarcinile lui Woodside, în calitate de COO al Dropbox, va fi să ajute compania să devină competitivă pe piața de software.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •