Mohed Altrad, CEO al Altrad Group, este câștigătorul premiului EY World Entrepreneur Of The Year

Mohed Altrad, fondator și CEO al Altrad Group, a câștigat marele premiu EY World Entrepreneur Of The Year. Francezul a concurat pentru titlu alături de alți 64 de antreprenori, printre care și Mircea Tudor, președintele MB Telecom.

EY World Entrepreneur Of The Year este un eveniment care acoperă multe oportunități și provocari ale economiei mondiale, cum ar fi antreprenoriatul, șomajul în rândul tinerilor, dezvoltarea afacerilor de familie și susținerea accesului femeilor în funcții de conducere.

Citește și: Mircea Tudor, Președinte MB Telecom, participant în competiția pentru titlul EY World Entrepreneur Of The Year

Premiul acestui an a ajuns la Mohed Altrad, CEO al Altrad Group, o companie care este lider mondial în domeniul malaxoarelor de mortar și lider european în esafodaj de schelărie. Premiul i-a fost înmânat pe 6 iunie, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Monte Carlo. Imediat după anunțarea câștigătorului, informația a apărut pe plaformele de socializare, în special pe Twitter.

”Putem folosi frumusețea lumii în management. Fiți inspirați de lucrurile care fac parte din viața noastră. (…) Scopul vieții nu îl reprezintă banii. Scopul vieții stă în ajutarea oamenilor”, a declarat Mohed Altrad în timpul galei.

Povestea Altrad Group

Începuturile companiei datează din 1985, când Mohed Altrad a cumpărat, împreună cu un partener, o afacere din domeniul construcțiilor, aflată în mari dificultăți financiare. Mohed a dezvoltat afacerea organic și prin achiziții, ajungând la vânzări de aproape 1 miliard USD și un număr de 7.000 de angajați în cele 110 subsidiare din întreaga lume.

Mohed oferă tinerilor stagii de practică și ucenicie, iar mulțumirea angajaților este foarte importantă pentru acesta.

”Îmi place libertatea și îmi doresc ca angajații Altrad Group să fie liberi. Stabilim împreună direcția și apoi este în măsura fiecăruia să ducă la capăt sarcina în propria manieră, dar coordonându-se cu echipa”, declara tot pentru Forbes.

De asemenea, Mohed ajută organizația Doctors Without Borders și French League Against Cancer. Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare oferit de statul francez, Mohed este și un autor recunoscut. Romanul acestuia, Badawi (Beduinul), care este în mare parte autobiografic, se studiază în școlile din Franța, relatează Mediafax.

(Foto: Lars Nielsen/Twitter)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •