Pascal Candau, numit Director General al Renault Technologie Roumanie

Renault Technologie Roumanie l-a numit pe Pascal Candau în funcția de director general. 

De la începutul lunii aprilie, Candau îl înlocuiește pe Sorin Buşe, care a deţinut această funcţie din 2010 până în prezent. De asemenea, Candau va prelua și alte misiuni în cadrul grupului, potrivit unui comunicat de presă al Dacia Group.

”Renault Technologie Roumanie este recunoscut ca fiind centrul de referinţă pentru gama Entry la nivelului Grupului Renault în ceea ce priveşte proiectarea şi validarea noilor vehicule dezvoltate pe platforma Logan, adaptarea lor pentru pieţele mondiale şi coordonarea proiectelor de viaţă serie, atât pe parte mecanică, cât şi vehicul. Contez foarte mult pe experiența dobândită deja de angajații RTR și, în mod special, pe competenţa recunoscută a inginerilor noștri, pentru a ne atinge obiectivele”, a spus Pascal Candau.

Cine este Pascal Candau

Pascal Candau are 53 ani și a absolvit Ecole Nationale Supérieure d’Art et Métiers, în Franţa. Şi-a început cariera la Renault, în 1987, în cadrul Biroului de Calcul al Direcţiei de Studii, ca inginer suport software. În 1991 s-a alăturat ingineriei, ca şef serviciu Proiectare Numerică în Direcţia Dezvoltare Şasiu, iar în 1999 a devenit asistent al preşedintelui director general al Grupului Renault.

În 2001 a fost numit şef al departamentului logistic la Centrul de Realizări Prototipuri, iar în 2008 a devenit director al acestei entităţi. În 2012 a venit în România, ca director adjunct al RTR, responsabil pentru Direcţia Inginerie Vehicul. Din 2013 este inginer şef pentru segmentul Entry, la Technocentre, în Franţa. Începând cu aprilie 2015, Pascal Candau este director al RTR.

”Mă bucur să revin la RTR, de această dată în calitate de director general. De la plecarea mea din România, acum doi ani, am rămas conectat la activitatea RTR prin funcția de inginer șef pe gama Entry. Voi continua, alături de cei peste 2.100 de angajaţi ai RTR de la Bucureşti, Titu şi Mioveni, să contribui la performanţa ingineriei, ca parte importantă din ansamblul activităţilor pe care Renault le desfăşoară în România”, a adăugat Candau.

(Foto: Dacia Group)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •