„Performanța nu are limite” – lecții de viață date de tineri care și-au depășit handicapul

Pe 7 aprilie, la Teatrul Național din București, 3 persoane cu handicap și un guest speaker vor susține conferința motivațională „Performanța nu are limite”, organizată de Fundația Licinium.

Performanta nu are limite

Printre speakerii care îi vor inspira, motiva și provoca pe participanți se numără Ruxandra Dragomir, Cosmin Jurcan, Tedy Necula și Mihaela Lulea, ei urmând să vorbească despre cum poți depăși obstacolele care îți apar în cale și cum te poți bucura de viață.

Conferința oferă o perspectivă motivațională asupra vieții și te provoacă să analizezi obiectiv cât de mult prețuiești clipele, cum poți să faci diferența prin exemplul vieții tale, ce înseamnă de fapt imposibil și câte dintre piedicile pe care le resimțim sunt de fapt obstacole care pot fi depășite prin muncă și voință.

2 operații pe creier la vârsta de 16 ani

Jurcan Cosmin Liciniu s-a născut la Salonta, județul Bihor pe 1 decembrie 1975. La vârsta de 2 luni era considerat o “cauză perdută” datorită unei hemipareze pe partea dreaptă. La 10 ani a început să facă crize de epilepsie, iar la 16 ani a avut nevoie de 2 operații pe creier pentru extirparea chistului ce a constituit un factor declanșator agravant în declanșarea crizei. Famila a fost în acest timp determinantă în recuperarea și formarea sa ca om. Este o persoană dinamică și un reprezentant viabil al persoanelor cu dizabilități din România. De 3 ani coordonează platforma „Investiți în potențial” care are ca scop principal promovarea tinerilor cu dizabilități și mediatizarea potențialului lor.

Citește și „Innovate now!” reunește la București cele mai reprezentative nume din domeniul inovației

Născut cu o dizabilitate fizică, Tedy Necula muncește în fiecare zi pentru a-și transforma visele în realitate și pentru a livra o muncă de calitate (creație film). Nu și-a privit niciodată handicapul ca pe un obstacol, dimpotrivă, acest lucru l-a motivat să muncească mai mult pentru ce își dorește. Munca lui a fost atât de apreciată încât a reușit să colaboreze cu Consiliul European, UNICEF, Blue Heron Foundation America și cu alte 23 de fundații românești.

Lecții de viață de la o campioană europeană

Ruxandra Dragomir este o jucătoare de tenis profesionist, care a performat în perioada 1990-2001. În acest timp, a câștigat 9 turnee de tenis și a ajuns pe locul 15 mondial în anul 1997. Deși a suferit accidentări, a continuat să joace și a ajuns să conducă Federația Română de Tenis.

Mihaela Lulea a sfidat handicapul pe care îl are de mică şi a ajuns campioană europeană la paracanoe. Ea a rămas fără un picior la 12 ani, după ce a muşcat-o un urs, însă a refuzat să se dea bătută. S-a refugiat în sport, iar în 2012 a obţinut două titluri importante la unul dintre cele mai grele sporturi pentru persoanele cu dizabilităţi, paracanoe: bronzul la Campionatul Mondial şi aurul la Europene.

Cei 3 speakeri vor vorbi despre experiența lor în depășirea obstacolelor și atingerea performanței, motivându-i astfel pe cei prezenți în sală. La conferință va fi organizată și o tombolă cu zeci de premii. Detalii despre programul conferinței de pe 7 aprilie și invitațiile disponibile pot fi găsite la evenimentul de pe Facebook: