Proiect de 5,5 milioane de lei pentru susținerea antreprenorilor

OTP Consulting România și Universitatea Politehnică din București au demarat un proiect pentru susținerea afacerilor independente. Proiectul urmărește îmbunătățirea adaptabilității întreprinderilor și angajaților la mediul economic în schimbare și la provocările globalizării.

Proiectul se numește “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul reprezintă un parteneriat între cele două instituții și are o valoare totală de peste 5,5 milioane de lei.

“Este unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de OTP Consulting în acest an, care va genera efecte pozitive pe termen lung, atât la nivelul grupului țintă, cât și al comunităților economice din cele două regiuni de dezvoltare, Bucureşti-Ilfov și Sud-Vest Oltenia. Serviciile integrate pe care le oferim susțin dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare formării antreprenorilor de succes, un vector important de creștere economică”, a declarat Agoston Olti, CEO OTP Consulting România.

Obiectivele proiectului

Potrivit unui comunicat al OTP Bank, proiectul vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial și generarea unui număr sporit de afaceri în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia.

”Obiectivul general al proiectului îl constituie susținerea afacerilor independente prin dezvoltarea competenţelor antreprenoriale și manageriale și sprijinirea persoanelor cu vârste de peste 18 ani care doresc să inițieze o afacere în aceste regiuni”, se arată în comunicat.

De asemenea, OTP Bank a adăugat că ”afacerile nou înființate vor determina crearea a minimum 80 de locuri de muncă noi, care vor fi menținute timp de cel puțin 6 luni de la finalizarea proiectului”.

Prin dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale grupului țintă de 400 de persoane, precum și prin susținerea înființării a 40 de noi întreprinderi în cadrul schemei „Sprijin pentru antreprenori”, proiectul se înscrie în arealul obiectivelor Axei Prioritare 3.

(Foto: Cydcor Offices/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •