Scania va avea din 1 ianuarie 2016 un nou CEO

Board-ul Scania l-a numit pe Henrik Henriksson Preşedinte şi CEO Scania AB. El va ocupa noua funcţie începând din 1 ianuarie 2016, urmându-i lui Per Hallberg. Din aceeaşi dată, Henriksson va fi şi membru al board-ului Volkswagen Truck & Bus Management.

“Henrik Henriksson este o persoană capabilă şi cu multă experienţă, are spirit antreprenorial  şi viziune de leadership,” a declarat Andreas Renschler, Preşedintele board-ului director al Scania, potrivit site-ului companiei.

Născut în 1970, Henrik Henriksson este licenţiat în Business Administration. A fost membru al board-ului Scania din 2012 şi deţine, la ora actuală, funcţia de Executive Vice President şi director vânzări şi marketing. A intrat în Scania, ca Management trainee, în 1997, şi a ocupat de-a lungul timpului numeroase poziţii de senior în departamentul de marketing al the companiei. “Un obiectiv foarte important pentru Scania este acela de a-şi utiliza potenţialul pentru a dezvolta soluţii customizate, lucru posibil graţie cooperării cu Volkswagen Truck & Bus,” a spus Henriksson.

Scania este unul dintre cei mai mari producători de camioane şi autocare din lume, destinate transportului greu, dar şi un furnizor de servicii conexe. Compania oferă, de asemenea, şi servicii financiare. Cu un număr de 42.000 de angajaţi, Scania operează în aproximativ 100 de ţări. Cercetarea şi activităţile de dezvoltare sunt concentrate în Suedia, în timp ce producţia se desfăşoară în Europa şi America de Sud.

Foto: Göran Wink, copyright © Scania CV AB (publ)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •