Vince Gruber va conduce operațiunile Mondelēz International din Europa

Începând cu ianuarie 2019, Vince Gruber a preluat funcția de vicepreședinte executiv al Mondelēz International și cea de președinte pe Europa. Cu experiența sa vastă în sectorul FMCG, va dezvolta și conduce strategia companiei “Snacking Made Right” în cadrul operațiunilor din Europa.

“Sub sloganul “Snacking Made Right”, avem un plan strategic puternic, care va ghida acțiunile noastre în următorii ani și ne va conduce spre o creștere sustenabilă și profitabilă”, spune Vince Gruber. “Mă simt onorat să conduc o echipă europeană excelentă și aștept cu nerăbdare să creez viitorul snack-urilor”. Europa contribuie cel mai mult la creșterea Mondelēz International, reprezentând mai mult de o treime din veniturile grupului, cu venituri nete de 10 miliarde dolari în 2018. Mărcile Milka, Cadbury, Toblerone, Oreo, LU, Halls, dețin poziții de lider pe piețele europene.

Cariera lui Vince Gruber a început în 1989, la Kraft Foods Austria (acum – Mondelēz International), ocupând numeroase posturi în marketing, până în anul 2000. După ce a lucrat în afara companiei timp de șapte ani, s-a întors la Kraft Foods în 2007 ca Director pentru Divizia de Ciocolată pentru Germania, un rol pe care l-a deținut până în 2010, când a fost numit președintele Diviziei de Ciocolată pe Europa. În 2016, Vince Gruber a preluat funcția de Președinte pe Europa de Vest. În ianuarie 2019, a fost numit în funcțiile de vicepreședinte executiv al Mondelēz International și de președinte pe Europa în Zurich.

Împreună cu Maurizio Brusadelli, EVP și președinte Asia, Orientul Mijlociu și Africa, și Luca Zaramella, EVP & CFO, Vince Gruber este al treilea membru italian din echipa de management a Mondelēz International.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •