10 ani de tururi pietonale prin București, marca Fundația Calea Victoriei

Se implinesc 10 ani de cand Fundatia Calea Victoriei a demarat tururile in Bucuresti

Anul acesta, se împlinesc 10 ani de când Fundația Calea Victoriei a dat startul tururilor pietonale în București. De zece ani, aceste plimbări cu ghid prin zonele istorice ale orașului atrag atenția bucureșteni asupra caselor și palatelor „cu poveste” din oraș. Mii de bucureșteni au aflat, cu ocazia acestor tururi, lucruri valoroase despre clădirile de patrimoniu din orașul pe care îl locuiesc: Palatul Cantacuzino, Bărăția, Teatrul Odeon, Casa Librecht, Templul Coral, Palatul Cercului Militar Național, Grand Hotel Continental, faimoasa cafenea Capșa etc.

Prima plimbare – Descoperă Calea Victoriei- a avut loc în 2009, pe 23 martie, și a lansat trendul turismului cultural făcut pentru bucureșteni. A fost prima plimbare culturală menită să atragă atenția bucureștenilor asupra importanței patrimoniului cultural al Capitalei.

Plimbările în grupuri restrânse pe străduțe umbroase, printre case cu mici grădini înflorite, sau cele care parcurg mari bulevarde străjuite de palate impunătoare au continuat. În acest moment, programul Descoperă Bucureștiul Cultural, inițiat de către Fundația Calea Victoriei, cuprinde tururi în mai mult de 10 zone istorice ale Bucureștiului susținute de către istoricul Anita Sterea. Participanții au ocazia nu doar să-și completeze cultura generală cu informații bine documentate de către istoricul care îi ghidează, dar și să afle răspunsuri la întrebările pe care și le-au pus ca simpli trecători prin fața unor bijuterii arhitecturale: Cine a locuit aici? Cine a construit această casă? Cum arăta, pe vremuri, acest colț de oraș?

Descoperă și tu cum e să fii turist în orașul tău și înscrie-te la unul dintre tururile din agenda acestui an, programate din primăvară până în toamnă. Detalii găsești pe www.victoriei.ro sau pe mail: contact@victoriei.ro:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •