5 cărți pentru vara aceasta, recomandate de Barack Obama

5 carti pentru vara aceasta, recomandate de Barack Obama

Fostul președinte Barack Obama este un cititor de cursă lungă, care a făcut o tradiție din a-şi crea o listă de lectură de vară, în fiecare an. Deoarece acesta a făcut anul trecut prima călătorie în Africa de când a părăsit Casa Albă, lista sa de lectură anuală de vară, pe care a publicat-o pe Facebook, este influenţată de această călătorie şi se concentrează pe literatura africană.

Acestea sunt 5 recomandări de cărţi care să vă inspire în această vară, recomandate de fostul președinte Barack Obama:

„Lungul drum spre libertate”, de Nelson Mandela

„Viața lui Mandela a fost una dintre povestirile epice ale secolului 20. Acest memoriu trasează parcursul vieții sale dintr-un sat mic, până la anii săi ca revoluționar, la îndelungata perioadă petrecută în închisoare și, în cele din urmă, la ascensiunea sa ca președinte unificator, lider, și model global. O carte esențială pentru oricine dorește să înțeleagă istoria”. – Barack Obama.

„La cotul râului” de V.S. Naipaul

„O creație care te bântuie, bogată în incidente și umilințe umane, scrisă în cel mai mic detaliu, ce redă peisajului cu o strălucire stânjenitoare”. – Elizabeth Hardwick, critic de carte.

„Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez

„În afară de faptul că a scris o carte admirabilă, Gabriel García Márquez a reușit să restabilească o filiație narativă întreruptă cu secole în urmă, să reînvie noțiunea cuprinzătoare, generoasă și magnifică a realismului literar de care dispuneau întemeietorii genului romanesc în Evul Mediu […], să se ia la întrecere, de la egal la egal, cu realitatea însăși, să încorporeze romanului tot ceea ce există în comportamentul, memoria, fantezia sau coșmarurile oamenilor; să facă din narațiune un obiect verbal care să reflecte lumea asa cum este ea: multiplă și oaceanică.” — Mario Vargas Llosa, scriitor latino-american.

„Gilead” de Marilynne Robinson

„O poveste intimă a trei generații, pornind de la Războiul Civil, până în secolul XX: o poveste despre părinți și fii, și bătăliile spirituale care încă înfurie inima Americii”. – sinteza Amazon.

„Ruta subterană” de Colson Whitehead

„Un roman puternic, halucinatoriu, cu o perspectivă devastatoare asupra costului uman al sclaviei. Înzestrat cu forța necruțătoare a narațiunilor scrise de sclavii fugari înșiși, cu ecouri din Toni Morrison, Victor Hugo și Ralph Ellison și cu trăsături de condei amintind de Borges, Kafka și Swift.“ — Michiko Kakutani, The New York Times.

Sursa: Businessinsider.com

Foto: Pixabay

Citește și Descoperă expoziţia „Kiseleff nr. 1. De 110 ani, orașul crește în jurul lui!”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •