Bucharest Music Film Festival începe vineri, în Piața Universității

Bucharest Music Film Festival incepe vineri, in Piata Universitatii

A unsprezecea ediție a festivalului muzicii clasice și contemporane, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, Bucharest Music Film Festival aduce în mijlocul orașului, în Piața Universității, între 9 și 18 septembrie, zece zile de concerte live și proiecții ale operelor Metropolitan Opera.

Din repertoriul primei zile de Bucharest Music Film Festival, de vineri, 9 septembrie, ora 21, divulgăm câteva titluri ale unor teme muzicale din filme celebre precum Casablanca, Singing in the Rain, The Godfather, Zorba grecul sau Maria Mirabela, în interpretarea Orchestrei Simfonice București. Fondată cu misiunea de a atrage publicul spre universul muzicii clasice, inovatorul și prolificul ansamblu urcă pe scena din Piața Universității alături de notoriul prim-dirijorul Filarmonicii Pitești, Tiberiu Oprea.

Dacă în 1987, Ionel Tudor compune Mirabelei Dauer piesa Te-aștept să vii, iar Corina Chiriac concertează în mai multe rânduri sub bagheta acestuia, în 2016, cele trei vedete ale muzicii ușoare românești cântă împreună pe scena Bucharest Music Film Festival, în seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 21. Instrumentiști din tânăra generație și studenți de la Universitatea Națională de Muzică București interpretează, în cadrul Ionel Tudor Orchestra, șlagăre precum Dormeau pe-o frunză două stele, Stai, nu pleca și Morărița, alături de divele muzicii ușoare românești Corina Chiriac și Mirabela Dauer.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •