Festivalul SoNoRo- ediția a XIV-a stă sub semnul Dadaismului

Festivalul SoNoRo- editia a XIV-a sta sub semnul Dadaismului

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-17 noiembrie 2019, în București, Sibiu și Cluj-Napoca. Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara.

Biletele și abonamentele la Festival se pot achiziționa până la data de 10 octombrie 2019 la un preț redus, de early-bird.

Festivalul SoNoRo anunță ediția a XIV-a sub semnul Dadaismului, al artei intuitive și al experimentelor în care muzica de cameră este liberă, naturală și insolită, scrie metropotam.ro

Citește și: Începe Bucharest Science Festival

Dadaismul a fost un curent cultural şi artistic nonconformist, îndreptat împotriva rutinei în viaţă, a tiparelor mentale și artistice, reprezentând un da hotărât libertății umane și al celei de exprimare, în contextul existenței Primului Război Mondial.

Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare și vor putea fi achiziționate până la 10 octombrie 2019 la un preț redus, de early-bird (București – 390 de lei și Cluj-Napoca – 150 de lei), de pe site-ul Eventbook (https://sonoro.eventbook.ro/), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo. După 10 octombrie, abonamentele se pot achiziționa la prețul de 460 de lei pentru concertele din București și 200 de lei pentru cele din Cluj-Napoca.

Concertele din București incluse în abonament sunt următoarele:

vineri, 1 nov., ora 19:00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii – OPENING CONCERT – DA, DAAA!!!;

sâmbată, 2 nov., ora 19:00 – CODES, NUMBERS AND LETTERS;

marți, 5 nov., ora 19:00, Sala Radio – fffffffFFFFFForte;

miercuri, 6 nov., ora 19:00, Academia de Studii Economice, Aula – SOAP OPERA;

vineri, 8 nov., ora 19:30, Muzeul Național de Artă, Sala Auditorium – FANTASTIC PRAYERS;

sâmbată, 9 nov., Palatul Bragadiru – DaDaTANGO;

duminică, 10 nov., ora 19:00, Ateneul Român, ora 19:00 – RUSSIAN SOIRÉE.

Accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, din 1 noiembrie, se face doar pe bază de abonament sau invitație.

Abonamentul pentru Cluj-Napoca include următoarele concerte:

miercuri, 13 nov., ora 19:00, Banca Națională a României, Sucursala Cluj – CABARET VOLTAIRE;

joi, 14 nov., ora 19:00, Casa Boema – SOAP OPERA;

vineri, 15 nov, ora 19:00, Casa Libertății Religioase – MANUSCRIPTS DON’T BURN;

duminică, 17 nov., ora 19:00, Universitatea Babeș-Bolyai,  Auditorium Maximum – FINALE: FROM DAWN TILL DUSK.

Citește și: MAUVE Wine Experience III – Festival de muzica si film

Festivalul SoNoRo propune publicului o ediție cristalizată în jurul temei dadaismului, pentru a descoperi compozitori, lucrări și interpretări inedite, spații neconvenționale, în care muzica de cameră poate fi un element original și extravagant, susținut de 30 de muzicieni renumiți din 25 de țări europene. Astfel, artiști cu o carieră internațională prodigioasă au răspuns cu un „DaDa” accentuat invitației lui Răzvan Popovici, directorul executiv al festivalului, și Dianei Ketler, directorul artistic.

Festivalul SoNoRo DaDa se va lansa pe 1 noiembrie, cu un concert ce va avea loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii. Concertul de deschidere intitulat „DA, DAAAA!” va cuprinde un amestec eclectic de lucrări aparținând compozitorilor John Cage, Ciprian Porumbescu, Ludwig van Beethoven și Franz Schubert, în interpretarea unora dintre cei mai mari muzicieni ai momentului: violonistul francez, Nicolas Dautricourt, violonista de origine română, Mihaela Martin, violonceliștii Justus Grimm și Frans Helmerson, violiștii Meghan Cassidy și Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului, alături de pianista Diana Ketler, directorul artistic al Festivalului SoNoRo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •