Cum reduceți cheltuielile personale într-o lună?

Cum reduceti cheltuielile personale intr-o luna?

„Există convingerea că persoanele singure au o situație financiară mai stabilă și mai sănătoasă. Cu toate acestea, cei care se descurcă singuri din punct de vedere financiar au dificultăți, în ciuda faptului că au mai puține responsabilități. Acest lucru se datorează parțial perspectivelor economice actuale, dar și lipsei de atenție asupra „scurgerilor” de bani ”, spune Sebastián Medrano, directorul Coru.

Acele cheltuieli pe care le faceți automat ca parte a rutinei zilnice sau care sunt mici, dar constante – „cheltuielile fantomă” – reprezintă până la 12% din venitul anual al unui lucrător, potrivit Comisiei Naționale pentru Protecție și Apărare a Utilizatorii serviciilor financiare (Condusef), scrie entrepreneur.com.

Identificarea acestor tipuri de cheltuieli în viața dvs. este primul pas pentru a avea finanțe sănătoase. Știm că un exercițiu de autocunoaștere poate fi dificil, așa că iată câteva sfaturi care vor ușura această sarcină:

Înregistrați-vă cheltuielile

I-ați dat unui om al străzii câțiva lei? Ați cumpărat gumă atunci când v-ați făcut plinul? Aveți abonament la una sau mai multe platforme de streaming? Scrieți totul. Timp de două săptămâni, înregistrați fiecare cheltuială pe care o faceți, oricât de nesemnificativă ar părea: de la biletul de metrou sau de la plimbarea Uber până la plata serviciilor de bază. La sfârșitul celor două săptămâni identificați care sunt cheltuielile dvs. inutile și limitați-le în următoarele două. Veți fi surprins să vedeți diferența pe care acele mici cheltuieli o fac în cele două săptămâni.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Verificați chitanțele pentru servicii și extrase de cont

Uneori memoria eșuează și uitați de serviciile la care sunteți abonat. Examinați extrasele de cont în detaliu, precum și chitanțele de internet sau de televiziune prin cablu, pentru a identifica abonamentele și taxele pe care nu le mai utilizați, sau asigurările și planurile sau serviciile pe care nu știați că le-ați contractat. Evitați perioadele de trial sau, dacă le utilizați, nu uitați să le dezactivați.

Cereți feedback

Identificarea cheltuielilor mici în rutina zilnică poate fi o sarcină foarte dificilă, mai ales că le faceți automat, fără să vă gândiți la asta. Cereți ajutor unui prieten sau rudă cu care locuiți regulat; Acest lucru vă va ajuta să analizați cu alți ochi dacă o cheltuială este normală sau să reflectați dacă o cheltuială este normală sau este de fapt inutilă. De exemplu, să aveți un serviciu de internet de mare viteză poate fi necesar în contextul pandemiei COVID-19, fie din motive de serviciu, fie din școală, dar dacă nu lucrați acasă sau locuiți singur, poate fi un exces. Amintiți-vă că acest exercițiu este fără să vă enervați, ei sunt doar acolo pentru a vă ajuta.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Puneți lucrurile în perspectivă

După ce ați identificat cheltuielile, faceți calculele. Cât cheltuiți pe cafea și pe gumă într-o o săptămână? Acești bani pot plăti un abonament lunar la unul dintre serviciile de care aveți nevoie? Dacă da, puteți să vă luați cafea de acasă și astfel reduceți drastic cheltuielile.

Cu aceste sfaturi, finanțele dvs. vor avea o îmbunătățire pe termen scurt. Cu toate acestea, pentru a obține stabilitate financiară și liniște sufletească, idealul este să le completăm cu un buget, precum și cu un plan de economii.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •