Elementele de succes ale unui plan financiar pentru o microîntreprindere

Elementele de succes ale unui plan financiar pentru o microintreprindere

Proprietarii de afaceri ar trebui să creeze anual un plan financiar, ideal la începutul calendarului sau al anului fiscal, pentru a se asigura că au o imagine clară și precisă a finanțelor afacerii lor, precum și o perspectivă realistă asupra creșterii sau extinderii viitoare.

De asemenea, este recomandat ca autorul planului financiar să examineze planul anului precedent în raport cu performanțele și finanțele reale pentru a vedea cât de exact a fost planul și prognoza anterioare. Orice discrepanțe sau elemente trecute cu vederea pot fi mai bine abordate sau încorporate în planul de anul viitor, ceea ce îl face mai precis și de încredere, scrie business.com.

Citește și: Veniturile şi situaţia financiară nu conduc spre prosperitate

Modele de plan financiar de afaceri

Mai multe organizații de afaceri mici oferă șabloane de plan financiar gratuit pe care să le utilizeze proprietarii de afaceri mici. Puteți găsi șabloane pentru componentele planului financiar enumerate aici prin intermediul SBA sau SCORE.

Alte șabloane pot fi găsite în biblioteca de șabloane Microsoft Office, resursele online ale QuickBooks, blogul Shopify și resursele de afaceri ale HubSpot. Puteți, de asemenea, să vă întrebați contabilul dacă poate oferi îndrumări; mulți contabili oferă servicii de planificare financiară în plus față de serviciile fiscale obișnuite.

Cele 6 componente ale unui plan financiar de succes pentru afaceri

Citește și: 78% dintre companiile din sectorul financiar plănuiesc schimbări ale programelor de remunerare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •