Festival internațional de film dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est, la Buzău

Festival internațional de film dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est, la Buzău

În perioada 4 – 8 mai, la Buzău, va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional de Film Buzău, BUZZ CEE.

Iubitorii de film din Buzău și din țară sunt așteptați să se bucure de peste 30 de filme europene din regiune, dar și de câteva surprize cinematografice din România și să participe la evenimente organizate special pentru ei.

BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.

La prima ediție, BUZZ CEE invită producătorii și realizatorii de film din România și din regiune să își înscrie proiectele în trei secțiuni competiționale: lung-metraj, scurt-metraj și documentar. Filmele câștigătoare vor fi premiate cu trofeele Long BUZZ, Short BUZZ și Real BUZZ.

Înscrierea proiectelor se poate face online, pe buzzcee.ro sau prin intermediul portalului Film Freeway, până la 1 aprilie 2016, ora 17.00 (ora României).

Selecția filmelor care vor intra în competiție este realizată de criticii de film Florin Barbu și Cristi Mărculescu.

Proiectele câștigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesioniști ai industriei cinematografice din România și din țările regiunii, iar publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ.

Festivalul va fi prezentat de actorii Andreea Vasile și Dan Bordeianu.