”GLORIA” de Vivaldi, la Sala Radio!

GLORIA de Vivaldi, la Sala Radio

În așteptarea sărbătorilor de iarnă, Orchestra de Cameră Radio prezintă publicului miercuri, 19 decembrie (19.00), la Sala Radio, un concert 100% Vivaldi, al cărui moment culminant va fi celebra lucrare ”GLORIA” în Re major, un prilej de a intra în atmosfera solemnă a Crăciunului.

Evenimentul se va bucura de prezența a doi invitați speciali – Toufic Maatouk, dirijor al Orchestrei Filarmonicii Libaneze și soprana Rodica Vică, invitată a mai multor opere și filarmonici atât din România, cât și din străinătate. În 2015, Toufic Maatouk a debutat ca dirijor la Carnegie Hall în New York cu Messa di Gloria de G. Puccini, iar în 2016 a debutat cu W.A. Mozart – Requiem la Teatro San Carlo din Napoli.
Concertul se va desfășura cu participarea Corului Academic Radio (dirijor: Ciprian Ţuţu) și a solistelor vocale Cecilia Bucerzan – soprană, Georgiana Simonov – soprană și Claudia Caia – alto.

Toufic Maatouk este dirijor al Orchestrei Filarmonicii Libaneze, precum şi director artistic al Festivalului Internaţional Beirut Chants şi al stagiunii de muzică de cameră şi al corului Universităţii Antonine din Liban. Acesta a dirijat corul Universităţii Antonine mai mult de 13 ani, participând la numeroase festivaluri precum Al Bustan International Festival, Baalbeck International Festival, Byblos International Festival (Liban), Festival d’ile de France (Paris), Al-Ain International Music Festival (UEA), Bahrain International Music Festival etc.

A colaborat cu numeroase orchestre precum: Lebanese Philharmonic Orchestra (Liban), Orchestra di San Carlo (Napoli), Orchestra Giovanile Mediterranea (Palermo), Orchestra Roma Sinfonietta (Roma), New England Symphonic Ensemble (New York), Orchestra Los Angeles Sinfonietta (Los Angeles), Saint Petersburg Symphony Orchestra (Rusia), Kiev Symphony Orchestra (Ucraina).

Rodica Vică a debutat pe scena Operei Naționale București în anul 2010, la numai 24 de ani și a colaborat ulterior permanent cu această instituție, interpretând roluri principale în operele Flautul fermecat (Regina Nopții) și Don Giovanni (Donna Anna) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Bărbierul din Sevilla (Rosina) de G.Rossini etc. În toamna anului 2012, Rodica Vică a fost invitată să participe la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de operă din România, Indiile Galante de J.Ph. Rameau, în regia lui Andrei Șerban, la Opera Națională Română Iași.

În urma concursului Piccolo Festival del Friuli Venezia, soprana Rodica Vică a obținut rolul Marchesa Lucinda din opera La Cecchina de N. Piccini, producție ce a avut loc în vara anului 2013 în numeroase orașe din Italia. În vara anului 2014, Rodica Vică a debutat internațional în rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de W. A Mozart la Viena în cadrul festivalului Klassik Festival Schloss Kirchstetten, urmând ca în toamna aceluiași an să deschidă Festivalul Internațional de muzică barocă din Varazdin, Croația, alături de una dintre cele mai bine clasate orchestre de muzică barocă: Accademia Bizantina. În anul 2015, soprana a interpretat numeroase concerte cu programe inedite și în primă audiție alături de orchestre de renume din Austria, Italia, Germania, România și Croația, culminând cu debutul în recital la Teatro La Fenice din Veneția.

În 2017, soprana a revenit la Festivalul George Enescu pentru un concert alături de Sinfonietta Wien, iar la sfârșitul anului a înregistrat în premieră mondială lucrarea enesciană Strigoii, alături de Rundfunk-Sinfonieorchester (Berlin), sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeșelea. Anul 2019 îi aduce sopranei multe evenimente inedite printre care participarea la Festivalul de muzică barocă din Ruse și debutul la Konzerthaus Berlin, cu premiera absolută a oratoriului enescian Strigoii.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Citește și ARCUB prezintă expoziția de pictură „UNI-VERSUM”, realizată de Emil Ciocoiu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •