„Jazzul – O istorie vie” trăită într-o nouă sesiune la ARCUB, curatoriată de Cristian Soleanu

Jazzul – O istorie vie traita intr-o noua sesiune la ARCUB curatoriata de Cristian Soleanu 2

ARCUB găzduieşte o nouă seară dedicată jazz-ului, alaturi de grupul lui Alessandro Rossi – Emancipation. Concertul va avea loc pe 22 noiembrie de la ora 20:00, în Sala Mare de la ARCUB şi face parte din programul de jazz “Artist in Residence” ce presupune că în fiecare sezon, ARCUB invită un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși.

Emancipation

Emancipation este primul grup pe care Alessandro Rossi îl reprezintă în calitate de lider. Din 2016, trupa și-a făcut apariția în principalele cluburi și festivaluri din Italia. În ultimii doi ani, a fost apropiată de scena românească, fiind prezentă la Transilvania Jazz Fest din Cluj și North West Fest din Baia Mare. În 2018, au câștigat la “Tomorrow’s Jazz Contest” de la Teatro La Fenice din Veneția. Alessandro Rossi Group – Emancipation înseamnă Alessandro Rossi – tobe (IT), Andrea Lombardini – chitară bas (IT), Massimo Imperatore – chitară (IT) şi Massimiliano Milesi – saxofon tenor (IT).

Albumul este un aranjament de piese originale, care descriu parcursul muzical și estetica lui Rossi. Printre numeroase alte influențe care se resimt, una este foarte evidentă pe album și culminează prin reorchestrația cântecului Lithium al formației Nirvana, în vreme ce influențele electronice și variile efecte conferă o sonoritate contemporană. De asemenea, trebuie subliniat tributul adus colecției de jazz prin aranjamentul piesei Punjab de Joe Henderson. Albumul este produs de Cam Jazz și face parte din seria dedicată noilor talente.

„Alessandro Rossi, un percuționist dintre cei mai talentați și eclectici ai scenei contemporane de jazz. Emanciparea declarată în titlu devine aici un exemplu tangibil al modului în care creația muzicală te eliberează de constrângerile genului, îndepărtând povara categoriilor și a limitărilor stilistice, pentru a atinge trăsături care ilustrează cele deja știute într-o manieră complet nouă.” (Drumset Magazine)

Citește și Ateliere de creativitate la Muzeul Țăranului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •