Lecții de carieră din filmul „Diavolul poartă Prada”

Lectii de cariera din filmul „Diavolul poarta Prada”

Atunci când te muți la un loc de muncă nou, poți fi pe cât de entuziasmat, pe atât de stresat, mai ales dacă îți este dificil să ții pasul. Un astfel de exemplu și acțiunea din filmul „Diavolul poartă Prada” („The Devil Wears Prada”), bazat pe un bestseller scris de către Lauren Weisberger. Pelicula a oferit imaginea locului de muncă modern în zona acerbă a modei, iar oamenii au îndrăgit-o. Deși filmul urmărește o industrie specifică, poți citi în imagini câteva lecții de carieră utile în orice domeniu. Așadar, iată cinci sfaturi pe care le oferă levo.com, despre cum să te integrezi mai ușor la un nou loc de muncă.

  1. Găsește-ți un mentor

Andy este destul de pierdută, inițial, la locul de muncă și caută rapid îndrumări de la Nigel. Deși îi oferă un fel de iubire dură, el devine cel mai bun mentor pe care-l putea avea.

  1. Nu aștepta să fii mereu lăudat

O scenă extraordinară din film este aceea în care Nigel îi spune lui Andy – personajul principal: „De ce te aștepți ca oamenii să plângă după tine?” Aceasta era supărată pentru că nu primise nici o laudă sau recunoaștere din partea Mirandei, șefa sa. Andy se comportă de ca și cum ea este deasupra acelei slujbe, muncește din greu, dar fără pasiune. Să știi că oamenii vor observa efortul și seriozitatea ta, dar vor vedea și când faci lucrurile în mod mecanic.

  1. Îmbracă-te bine

Da, moda este distractivă, dar joacă un rol-cheie în acest film. Andy a trebuit să afle că ceea ce purta la muncă lăsa o anumită impresie, în defavoarea sa. Dacă s-ar fi îmbracat adecvat, i-ar fi făcut pe oameni, inclusiv pe șefa ei, să o ia mai în serios. Când abia apăruse filmul, Amanda Fortini, de la revista Slate, a scris: „Îmbracamintea posedă o calitate talismanică, o putere transformatoare: pune-ți un costum inteligent și o pereche de tocuri elegante și vei fi imediat remarcată. Tranzacțiile pot fi făcute sau desfăcute, promovările pot fi câștigate sau pierdute, toate se întâmplă datorită tivului unei fuste.”

  1. Păstrează-ți cumpătul

Andy avea niște colegi destul de toxici, care nu făceau decât să se susțină în o a sabota. Cu toate acestea, ea a rămas politicoasă și calmă pe tot parcursul „torturii” de la muncă. Remarcile lor despre aspectul său au lăsat-o rece, iar în final, ea a avut de câștigat.

  1. Nu-ți pierde din vedere obiectivul

Cariera de vis a lui Andy nu a fost niciodată aceea de a deveni un editor la o revistă de modă (deși s-a lăsat puțin dusă de val din cauza hainelor de lux și a bărbaților). Ea și-a dat seama că această slujbă o schimbă într-o altă persoană și a avut precauția să iasă din joc înainte să fie prea târziu.

FOTO: gmanetwork.com