Articol de: Dana Tudor, Media & PR, Personal Branding, Employer Branding
O echipă formată din specialiști cu experiență bogată în mediul organizațional și medical din țara noastră lansează Wellbeing HUB, plaforma prin care își propun să aducă mai mult echilibru la locul de muncă. Chiar în ziua lansării acesteia, cei patru fondatori ne-au oferit detalii despre acest proiect inovator și impactul său asupra angajaților și angajatorilor din România.
Am vrut să aflăm, mai întâi, cine sunt cei patru vizionari.
Raluca Mohanu a lucrat peste zece ani ca manager în companii multinaționale, urcând treptele ierarhiei până la poziția de membru în boardul regional. Această expunere i-a dat posibilitatea să înțeleagă foarte bine nevoile oamenilor din corporație. Are o vastă experiență în calitate de trainer, coach și mentor. Din 2008, are propria firmă de coaching, fiind coach acreditat internațional și formator pentru alți coach-i. Dincolo de acreditările de coaching, este pregătită în tehnici terapeutice precum: analiză tranzacțională, ESPERE, terapie prin artă, constelații sistemice și deține o diplomă MBA la Case Western Reserve University, Cleveland, USA. “Am decis să fiu co-fondator Wellbeing Hub pentru că, aici, totul este conectat cu misiunea mea personală, aceea de a inspira oamenii să își trăiască viața frumos, fără suferințe nenecesare”, declară ea.
Dan Dițoiu, fondator The Wellbeing HUB (foto dreapta jos), aduce cu el experiența ultimilor 15 ani în Resurse Umane, prin dezvoltarea unor ample programe de learning & development și implementarea lor la nivel macro, într-o organizație de top. Pregătirea sa de bază este psihologia. A dezvoltat și implementat timp de șase ani cel mai amplu și longeviv program de wellbeing din piața corporațiilor din România, care a cuantificat pentru prima dată rezultatele și impactul unei astfel de inițiative, precum creșterea indexului general de wellbeing cu 10%, a satisfacției cu locul de muncă cu 4%, a echilibrului dintre muncă și viață personală cu 10%, engagementului cu 4%, și scăderea burnout-ului cu 4%, a conflictelor cu 3%, a dependenței de muncă cu 3%. “Preocuparea constantă pentru observarea naturii umane în mișcare, reflexul de psiholog și experiența a peste 10.000 de ore în dezvoltarea și implementarea la nivel macro a programelor de learning & development și cultură organizațională m-au îndreptat natural către a pune una dintre pietrele de temelie ale hub-ului de wellbeing și a aduce această experiență și în alte industrii, organizații.”
Florin Ioan Bălănică (foto dreapta sus) este medic și practică medicina din pasiune, după o metodă medicală proprie, înregistrată și certificată internațional. Metoda este supusă studiului doctoral și cercetării științifice, numărul persoanelor care au experimentat #MetodaDrBalanica în ultimii trei ani fiind de aproximativ 10.000. Are peste 22 de ani de experiență în sănătate; a condus, din poziția de director general, rețeaua de clinici private Medcenter, iar în prezent, este business-owner-ul clinicii care îi poartă numele. Este membru în Academia Americană de Nutriție și Nutrigenomică, cea mai prestigioasă organizație mondială a specialiștilor în nutriție. “Sunt, în egală măsură, educator, prin faptul că am înțeles că un medic modern, oricât de ocupat ar fi, trebuie să iasă din cabinet și să fie aproape de oameni, pentru că prevenția trebuie să fie proactivă. Informarea și educația funcționează numai dacă există practică, iar practica sănătoasă devine obișnuință. Sunt tată, am patru copii de diferite vârste și mă interesează ca ei să crească într-un mediu sănătos, cel prezent, românesc și mondial, unul dintre copiii mei fiind predispus la obezitate.”
Marius Luca (foto stânga sus): de mai bine de zece ani, pasiunea pentru programele de “social and emotional learning” și activitatea de cățărare l-au purtat în diverse locuri din lume. A urmat formări în cadrul Consciousness Quotient Institute, format în practica mindfuless în context secular și tradițional. În prezent, își desăvârșește formarea prin metoda psihodramei, în cadrul unui program acreditat de Colegiul Psihologilor din România. “Privind în urmă cu înțelegerea de acum, sunt două transformări-cheie care m-au marcat. Prima, ca educator de programe de inteligență socio-emoțională la o școală particulară. Am trecut treptat de la focusul pe conținutul pe care îl aveam de livrat, pe crearea spațiului și a cadrului potrivite pentru ca elevii să ia ceea ce au nevoie pentru creșterea lor. A doua, lucrul ca instructor de escaladă, m-a ajutat să ies din preocuparea de sine și să încep să văd lumea înconjurătoare. Mi-au dat încrederea că pot să am o relație mai bună cu umbrele, cu fricile, că pot să ies din cochilie fără teama că voi suferi. Am învățat să apreciez simplitatea și să mă las sculptat de modestie.”