Zuckerberg declară 2015 ”Anul cărților” și organizează un club online de lectură

Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, a invitat utilizatorii platformei de socializare să facă parte dintr-un club online de lectură, după ce a declarat 2015 drept ”Anul cărților”.

”Provocarea mea pentru 2015 este să citim câte o carte la două săptămâni – pentru a învăța despre alte culturi, credințe, istorii și tehnologii”, a scris co- fondatorul Facebook.

Zuckerberg a lansat ”provocarea” la lectură pe 3 ianuarie, printr-o postare pe contul său de Facebook. În doar câteva zile, postarea a adunat este 13.000 de comentarii cu sugestii de lectură.

”Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii. Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlineşte. Cărţile îţi permit să explorezi pe deplin un subiect şi să te afunzi mult mai profund în acesta decât ce îţi poate oferi cea mai mare parte a media în prezent”, a spus Mark Zuckerberg.

Prima carte propusă a fost ”The End of Power”, de Moises Naim, ”pentru că se potrivește cu viziunea mea despre a da indivizilor putere”. Totodată, Zuckerberg a creat şi o pagină pe Facebook – clubul online de lectură – destinată noii sale provocări. Pagina se numește ”A Year of Books” și poate fi găsită AICI. Pe această pagină, Zuckerberg va anunţa ce cărţi va citi pe parcursul acestui an, iar utilizatorii de Facebook care au citit sau citesc cărţile respective pot participa la discuţii. De menționat, însă, că discuțiile de pe marginea cărților vor fi moderate.

Cea de-a doua carte propusă la clubul de lectură inițiat de co-fondatorul Facebook a fost ”The Better Angels of Our Nature”, de Steven Pinker, a treia a fost ”Gang Leader for a Day”, de Sudhir Venkatesh. Cea mai recentă carte adusă în discuție este ”On Immunity”, de Eula Biss.

(Foto: TechCrunch/www.flickr.cm)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •