Obiceiuri de succes pe care oamenii înstăriți le fac și nu costă nimic

Te-ai întrebat vreodată cum unii oamenii au devenit așa de înstăriți și plini de succes? Cu siguranță ai făcut-o. O idee foarte bună, motivație, persistență și puțin noroc ajută, dar cei mai de succes oameni au în comun anumite obiceiuri. Iată care sunt ele:

Se trezesc de dimineață: Fostul președinte Barack Obama, Richard Brandson, Jack  Dorsey, Larry Schultz, Tim Cook și CEO-ul Xerox Ursula Burns sunt matinali. Cum a contribuit asta la succesul lor? Oamenii matinali își încep ziua înaintea tuturor, răspunzând altora, făcând mișcare și gădindu-și timp pentru ei. Oamenii care se trezesc de dimineață au tendința de a fi mai fericitiți și mai proactivi decât cei care se trezesc târziu.

Meditează: Ray Dalio, fondatorul companiei Bridgewater Associates, a declarat pentru The Huffington Post în 2013 că „Meditația, mai mult decât orice în viața mea, a fost cel mai bun lucru din ceea ce am avut vreodată”. Dalio, însă, nu este singur. Oprah, Rupert Murdoch, Russell Simmons, Arianna Huffington, Bill Ford și Padmasree Warrior au spus că meditația este o componentă uriașă a succesului lor.

Îngrijirea corpului și a minții prin relaxare, exerciții fizice, mâncare sănătoasă și obținerea unui somn suficient sunt modalități de îmbunătățire a șanselor de succes.

Își fac conexiuni: oamenii de succes realizeaza importanta networking-ului. De fapt, cercetarea a constatat că crearea de conexiuni poate duce la o performanță mai bună la locul de muncă și la sporirea șanselor de a-ți găsi un loc de muncă. Rețelele ajută oamenii de succes să fie mai inovativi. Potrivit clasicului Dale Carnegie „Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii”, oamenii de succes rar se plâng sau critică. Ei sunt sinceri și încearcă să fie empatici.

Se mențin ocupați:  Oamenii de succes sunt rareori inactivi. Realizatorii ca LBJ și Robert Moses erau cunoscuți pentru că lucrau 60-65 de ore pe săptămână. Elon Musk lucrează undeva la 80-100 de ore pe săptămână și a spus: „Acesta este tipul de etică profesională pe care trebuie să o aibă un antreprenor”.

Nu se uită la televizor, citesc: Potrivit lui Thomas Corley, autorul „obiceiuri bogate: obiceiurile zilnice de succes ale indivizilor bogați”, 67% dintre oamenii bogați urmăresc televizorul pentru o oră sau mai puțin pe zi, iar Corley a descoprit că doar 6% din oamenii bogați urmăresc reality show-uri, față de 78% dintre cei săraci.

Știu când să spună nu: „Diferența dintre oamenii de succes și oamenii cu adevărat de succes este că oamenii cu adevărat de succes spun nu la aproape totul.” – Warren Buffett

Oamenii de succes realizează că spunând „nu” negativității, muncii suplimentare și activităților care pierd timpul, se pot concentra pe creșterea productivității. Dacă spun „da” fiecăruia sau tuturor, vor fi prea distrași și nu vor îndeplini sarcini care trebuie făcute.

Își gestionează banii: Oamenii de succes au ajuns unde sunt, pentru că au reușit să-și gestioneze bine finanțele. Asta înseamnă că își investesc banii cu înțelepciune, caută noi oportunități și anulează fondurile de urgență. Ei sunt mai generoși și dispuși să doneze celor care au nevoie de ajutor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •