Obiceiuri pe care să le deprinzi dacă vrei să fii un antreprenor de succes

Obiceiuri pe care sa le deprinzi dacă vrei să fii un atrenprenor de succes

În afară de obișnuitul noroc, o mare parte din ceea ce îi face pe unii oameni de succes presupune cultivarea anumitor obiceiuri si comportamente, testate de-a lungul timpului de către cei care au reușit în domeniul în care activează. Și nu discutăm despre cunoștințe teoretice, ci despre regularitatea cu care sunt puse în practică anumite trăsături elementare fundamentale, ale fiecăruia dintre noi.

Iată mai jos 10 dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale oamenilor de succes.

1. Organizarea

Este unul dintre cele mai frecvent menționate obiceiuri ale celor care au succes în viață. Organizarea include planificarea și stabilirea priorităților și a obiectivelor. Joel Brown, fondatorul Addicted2Success.com, face o listă prioritară “To-Do List” în fiecare seară înainte de a merge la culcare pentru a se pregăti pentru a doua zi. Și weekend-ul nu înseamnă doar relaxare. Potrivit co-fondatorului Twitter Jack Dorsey, duminica este o zi importantă pentru organizare și un timp bun pentru a se “pregăti pentru restul săptămânii“.

Citește și: Strategii cheie pentru creșterea unei afaceri de succes

2. Relaxarea

Este interesant de remarcat că relaxarea – prin meditare sau pur și simplu evitarea distragerilor – este una dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale oamenilor de succes.

Desigur, relaxarea vine mai ușor pentru cei care sunt organizați, deci poate pentru unii este mai mult un produs secundar, decât o decizie conștientă. De fapt, unul dintre primii pași spre realizarea unei stări meditative sau relaxate este concentrarea asupra respirației proprii timp de trei până la cinci minute.

3. Ingrijirea personală

Îngrijirea personală în ceea ce privește dieta, exercițiul și igiena vine în continuare pe lista obiceiurilor celor care au succes. Pentru unii, îngrijirea personală implică un regim complex și un stil de viață foarte disciplinat. Pentru alții, nu atât de mult. Elon Musk, directorul executiv al Tesla Motors, a prezentat succint, atunci când a fost întrebat ce obicei zilnic a avut cel mai mare impact pozitiv asupra vieții sale. Într-un tweet, Musk a spus pur și simplu: “dușul“.

4. Acțiunea

A patra pe lista obiceiurilor oamenilor de succes este inevitabil “acțiunea”. Este importantă organizarea, planificarea și stabilirea priorităților, dar fără acțiune, un plan nu este altceva decât o dorință.

Oamenii de succes acționează – repede și adesea. În plus, deși poate suna contraintuitiv, conform lui James Clear, acționează (începe, oricum) înainte de a te simți pregătit. În timp ce alții vin cu motive să mai aștepte, oamenii de succes fac acest prim pas important – chiar dacă pare dificil.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •