3 sfaturi pentru a deveni mai productiv

3 sfaturi pentru a deveni mai productiv - flow

Când ne gândim la un program de muncă ideal ne apar în minte planificări, termene limită, tabele. Dar trebuie să luăm în considerare un alt ritm necesar și important pentru antreprenori, în special.
Psihologul Mihaly Csikszentmihalyi a popularizat în 1990 conceptul de “flow”/fluiditate. Conform lui, această stare se manifestă când abilitățile naturale se aliniază cu provocările întâlnite.
Găsirea ritmului fluid într-un context profesional poate fi destul de dificil. Dar pot exista câteva sfaturi ce ajută să îți atingi potențialul adevărat.

Cunoaște-ți puterile și slăbiciunile

Poți încerca mai multe roluri, dar să nu te simți întregit. Caută acele interese reale, care par să fie direcțiile perfecte pentru o viață liberă. Fii onest despre cine ești și unde se intersectează abilitățile tale.

Nu rămâne în zona de confort

Confortul ce poate veni cu un job stabil, dar care îți displace, poate fi periculos în a te ține acolo. Totuși, orice antreprenor poate spune că un pas în a porni spre o afacere este să eviți confortul obținut într-o carieră nepotrivită.

Învață să îți asumi riscuri

În ciuda riscurilor, ia deciziile care ți se par potrivite. Mulți oameni nu sunt capabili în a face un astfel de pas, pierzând oportunitățile care pot apărea. Viața este complicată. Nimic nu vine ușor, iar potrivirile sunt rareori de partea noastră. Dacă aștepți momentul potrivit, nu poți să mergi înainte.

Trebuie să devenim capabili în a ne asuma riscuri, mici sau mari dacă vrem să ne găsim starea de “flow”. Poate fi riscant sau înspăimântător, dar riscurile și recompensele vin mână în mână.
Viață este prea scurtă pentru a trăi în disperare tăcută, așa că fii sincer cu propria persoană, nu deveni confortabil cu situația care nu-ți place și învață să îți asumi riscuri. Vei fi fericit că ai făcut asta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •