O escapadă romantică în acorduri de tango

ARCUB celebrează dragostea printr-o ediție specială „Da Capo ARCUB Chamber Music”. Miercuri, 10 februarie, de la ora 19.30, Marcelo Nisinman  & Friends vor concerta live în decorul Hanului Gabroveni (Sala Mare, str. Lipscani nr. 84-90), oferind un cadou valoros îndrăgostiților de muzică de calitate.

Răzvan Popovici, directorul artistic Da Capo ARCUB Chamber Music , declară: „Bandoneonistul argentinian Marcelo Nisinman, discipol de vază al marelui Astor Piazzolla, și-a invitat prietenii, pianista Diana Ketler, violonistul Philippe Graffin și contrabasistul Winni Holzenkamp, pentru un tango-jam session de excepție, plin de culoare și pasiune, în Hanul Gabroveni.”

Marcelo Nisinman  & Friends înseamnă un mix inedit între muzicieni de top, care aduc tangoul pe scena muzicii de cameră.

Marcelo Nisinman este un muzician de renume internațional din Buenos Aires, care folosește un instrument inventat în Germania și reinventat de sud-americani pentru a da glas tangoului argentinian: bandoneonul. Interpret, compozitor și aranjor, Nisinman își concentrează spectacolele muzicale în jurul pieselor marelui compozitor argentinian Astor Piazzolla, însă prezintă de fiecare dată și piese originale. Inspirat de originea sa sud-americană, Nisinman crează compoziții muzicale care se remarcă prin diversitate și originalitate, adăugând de fiecare dată o notă personală prin intermediul căreia reușește să depășească barierele conveționale ale muzicii tradiționale „musica Porteña” (muzică din Buenos Aires).

Philippe Graffin (vioară) a devenit cunoscut pentru interpretările sale din repertoriul francez romanic. Înregistrările sale sunt o dovadă a spiritului sau creativ, el susținând concerte în întreaga lume. A fost director artistic al mai multor festivaluri ale genului și este fondator și director artistic al festivalului de muzică de cameră ”Consonances” din Franța. Este profesor de pian la Conservatorul din Paris și mânuiește o vioară venețiană din 1730.

Diana Ketler (pian) provine dintr-o renumită familie de muzicieni din Riga. Ca solistă şi muziciană de cameră, a avut concerte în aproape toate ţările europene, Japonia, Canada, America şi Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Cameră din Salzburg, Münchener Bach-Orchesta, Orchestrele de Cameră din Kobe, München și Riga și Orchestra Națională Sinfonică Letonă. Diana este director artistic al festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania din 2004 şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo. De asemenea, din 2001 este profesoară de pian la Royal Academy of Music din Londra.

Winni Holzenkamp (contrabas) s-a născut într-o familie muzicieni și a crescut într-o casă plină de instrumente, dintre toate alegând contrabasul. De mai bine de opt predă și cântă în cadrul Festivalului de Tango Silencio in Tarbes și concertează în cadrul festivalurilor de muzică clasică sau contemporană din Berlin, Paris, Londra, Moscova, Beirut, Lisabona sau Reykjavik.

Alberto Mesirca (chitară) a absolvit Conservatorul Castelfranco Veneto cu cea mai mare medie și cu mențiuni de onoare, ulterior primind aceeași mențiune de onoare și la Musikakademie de Kassel. Mesirca este câștigător a numeroase premii. A fost numit „rising star” la Gitarrenfestival din Viena, iar compozitorii Leo Brouwer, Dusan Bogdanovic, Angelo Gilardino, Mario Pagotto i-au dedicat o parte dintre compozițiile lor.

Da Capo ARCUB Chamber Music reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București. Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Biletele în valoare de 50 lei (categoria I) și 30 lei (categoria II) sunt disponibile în rețeaua Eventim și online pe website-ul ARCUB: http://arcub.ro/bilete-online/.

(Foto: Photo-Laura-Tenenbaum)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •