Pe ce cheltuie bani oamenii din întreaga lume

Cum sa cereti o marire de salariu si sa o obtineti

Pentru că abia ce încheiem luna în care se cheltuie cel mai mult din an, este un moment bun să aflăm pe ce dau banii oamenii de pe întreaga planetă.

Potrivit statisticilor Eurostat, se pare că în Statele Unite, de exemplu, cea mai mare suma de bani din fiecare familie merge către sănătate, în timp ce statele europene cheltuie doar 4% pentru acest domeniu. În SUA sau Australia, unde cheltuielile anuale ale unei singure persoane se ridică la 30.000 de dolari pe an, procentul din cheltuieli alocat alimentelor este mai mic decât în Mexic sau Rusia, unde bugetul familial ajunge abia la 6.000 de dolari pe an.

Rușii cheltuie 8% din bugetul anual pe alcool și țigări, mult mai mult decât statele bogate, în timp ce coreeni alocă un procent foarte mare educației. Pentru australieni, relaxarea pare să fie o componentă importantă a vieții de zi cu zi, așadar cheltuie mai mult pentru asta.

În Malta, 20% din bugetul de cheltuieli se duce pe restaurante și hoteluri, în timp ce în Lituania, același sector înghite doar 2,9%; ei cheltuie cel mai mult pe alimente și haine din toată Europa. Similar australienilor, dintre statele europene, olandezii investesc mult în relaxare. În Danemarca, cele mai mari cheltuieli sunt reprezentate de chirii, utilități și combustibili, similar cu situația din Franța și Germania.

cheltuieli

cheltuieli europa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •