Sugestii de plaje atractive din Europa, mai puțin aglomerate

Cinci idei de vacante cu buget redus

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit cele mai atrăgătoare plaje mai puțin cunoscute de către turiștii care preferă să își petreacă vacanța de vară în Europa. Fie că sunt mai greu accesibile, fie că doar nu sunt promovate suficient, locurile selectate oferă spațiu în jurul călătorilor, în apă și pe malul ei.

Vacanța de vară vine la pachet cu aglomerația, de cele mai multe ori, mai ales pentru că toți își doresc să fugă din calea căldurii din orașe și să se refugieze în locuri mai răcoroase, montane sau în briza mării. Doar că bateriile nu se încarcă la fel de eficient dacă aglomerația urbană doar se relochează într-un alt peisaj.

Top 3 destinații mai ușor accesibile

  1. Bolata Beach – Bulgaria

Aflată la aproximativ 60 km de Vama Veche, plaja Bolata face parte din golful cu același nume și are statut de rezervație naturală. Cum nu există transport în comun, mașina personală (sau închiriată) este necesară, iar drumul duce până foarte aproape de plajă (chiar dacă ultimii 2-3 km nu mai sunt asfaltați). În timpul weekendurilor de vară, acest loc poate deveni aglomerat. Dar, în timpul săptămânii, este o opțiune bună pentru cei care caută un loc liniștit, retras, aproape de casă. Există chiar o scurtă potecă ce duce către vârful dealului care mărginește golful, loc de pe care pozele de la răsărit vor fi invidiate. Nu sunt facilități, deci este important să vă luați tot ce este necesar (și să le luați înapoi, la final, nefiind nici personal pentru curățenie).

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Varna: 64 euro

  1. Gardenos – Corfu, Grecia

Chiar dacă există drum circulabil până aproape de plajă, faptul că această zonă nu este inclusă în multe dintre ofertele agențiilor de turism face ca aglomerația să se mute în alte zone ale insulei. Plaja cu nisip auriu și apa cristalină a mării Ionice îi atrag pe cei care își doresc puțină liniște, dar fără să se rupă total de civilizație. Restaurantele și hotelurile din apropiere fac ca această locație să fie potrivită și familiilor cu copii, întrucât vor putea găsi tot ce au nevoie, într-un timp relativ scurt.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Corfu: 109 euro

  1. Cala Pregonda – Menorca, Spania

Plajele de pe această insulă spaniolă au devenit foarte căutate în ultimii ani, dar încă există zone mai puțin aglomerate, mai ales acolo unde exploatarea comercială lipsește. Pentru a ajunge la această plajă, este necesară parcurgerea unui drum de aproximativ 30 minute pe jos, dar dificultatea traseului este scăzută, motiv pentru care ne-am încumetat să o includem în această secțiune a listei noastre. Nu există restaurante sau alte facilități. Deci, rucsacul cu toate cele necesare este din nou obligatoriu.

Dacă ești manager ori antreprenor, te-ar putea interesa și: Noua știință a motivării

  •  
  •  
  •  
  •  
  •