TVR difuzează 4 spectacole de teatru cu ocazia sărbătorilor

Casa de producție TVR propune telespectatorilor, mici și mari, copii, părinți, bunici și stră-bunici patru spectacole de teatru, producții noi precum „Crăiasa zăpezii”, sau comori ale arhivei TVR, precum „Visul unei nopți de iarnă”, cu Florin Piersic și Rodica Mandache.

Încă din ziua de Ajun, telespectatorii sunt așteptați la întâlnirea cu clasicul „Micul lord”, o bijuterie muzicală cu Dorina Chiriac în rolul micului lord Fauntelroy, alias Cedric Eroll, un băieţel American oarecare. Acesta, orfan de tată, află pe neaşteptate că bunicul lui, lord englez, a decis să-l aibă moştenitor, cu condiția să se despartă de locurile şi prietenii copilăriei pentru a se conforma cerințelor bătrânului lord. Cum se va descurca micul viitor lord cu rigorile aristocrației britanice, descoperiți la TVR 2, la ora 10.

Pentru ziua de Crăciun, TVR a pregătit o premieră TV – preluarea unui spectacol de basm, „Crăiasa zăpezii”, unde dansul, cântecul și lumea copilăriei deschid porțile imaginației sub bagheta regizoarei Rosamunde Hutt. Prelucrare după povestea lui Hans Christian Andersen, spectacolul, care începe cu „A fost odată…”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. „Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet. Spectacolul, cu o distribuție foarte tânără, este preluat de la Teatrul Ion Creangă, în regia lui Rosamunde Hutt, autoare a peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre.

Ce mod mai potrivit de a aștepta Noul An decât alături de TVR 1, cu acest romantic „Vis al unei nopți de iarnă”, spus prin cuvintele pline de umor ale lui Tudor Mușatescu, în interpretarea memorabilă a actorilor Florin Piersic și Rodica Mandache.

În prima luni a noului an, pe 4 ianuarie, TVR vă invită să redescoperiți un clasic al literaturii universale – „Scapino” de J. B. P. Moliere, în regia efervescentă și neconvențională a lui Alexandru Dabija, cu Horațiu Mălăele în rolul titular, cel al slujitorului care le face și le desface, le încurcă și le descurcă în cel mai pur stil Commedia dell’arte.

„Micul Lord” – TVR 2, 24 decembrie, ora 10

„Crăiasa zăpezii” – TVR 2, 25 decembrie, ora 10 :10

„Visul unei nopți de iarnă” – TVR 1, 31 decembrie, ora 19 :00

„Scapino” – TVR 2, 4 ianuarie, ora 20 :10

  •  
  •  
  •  
  •  
  •