Unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio, ”RadiRo” 2018, începe pe 18 noiembrie!

Unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio RadiRo 2018 incepe pe 18 noiembrie 1

”RadiRo” – Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio este singurului festival din lume dedicat orchestrelor radio, un eveniment produs și organizat de Radio România. Cea de-a IV-a ediție a festivalului – prezentat o dată la 2 ani – se va desfășura între 18 și 25 noiembrie 2018 și va aduce în fața publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.
O premieră la această ediție a Festivalului ”RadiRo” este reprezentată de noua secțiune de jazz, care va completa programul simfonic cu care este deja obișnuit publicul român.

Unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio RadiRo 2018 incepe pe 18 noiembrie 2”Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio ”RadiRo” – ediția a IV-a – eveniment produs și organizat de Radio România – are o semnificație specială în acest an, fiind dedicat deopotrivă aniversării a 90 de ani de existență a postului public de radio și marcării Centenarului României. Ansamblurile invitate, reprezentând radiodifuziuni de prestigiu din Europa, vin la București cu programe extrem de atractive, alături soliști și dirijori ce se află la apogeul carierei lor internaționale, onorând astfel prestigiul festivalului.”
– Liliana Staicu, Director Orchestrele și Corurile Radio România

Cele 8 concerte de muzică clasică se vor desfășura la Sala Radio, iar cele 4 concerte de jazz vor fi prezentate la Sala Auditorium – MNAR (Muzeul Național de Artă al României).
”RadiRo” 2018 va însemna șansa iubitorilor de muzică din România să asculte la București celebra BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie), care va prezenta două concerte la Sala Radio (22, 23 noiembrie), sub bagheta dirijorilor Moritz Gnann, respectiv Ben Gernon și cu participarea soliștilor Andrei Ioniță (violoncel) și Kristóf Baráti (vioară).

De asemenea, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii MDR din Leipzig (Germania) – cea mai veche orchestră radio europeană – va susține două concerte în cadrul Festivalului ”RadiRo” 2018 (19, 20 noiembrie), ambele derulate sub bagheta dirijorului Robert Trevino, prilej de a aprecia doi soliști de excepție: violonista Simone Lamsma și pianistul Mihai Ritivoiu.

Citește și Descopera secretele turismului viticol local, in filmul documentar Wines of Romania – Pure Experiences