Eturia: Estimăm o creștere cu 40% a cererii pentru vacanțele wellness & spa în România

Agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe personalizate, în destinații îndepărtate, estimează o creștere cu 40% a cererilor pentru pachetele de vacanță wellness & spa, în următorii doi ani.

Programele operatorului care oferă servicii de Wellness & Spa în afara Europei se adresează unei nișe de aproximativ 3% din populația Romaniei, cuprinzând persoane care au mai urmat astfel de terapii și tratamente înainte.

Cu toate că aceste pachete sunt concepute în mod special pentru cunoscători, se estimează o creștere de 40% a cererii pentru vacanțe Wellness în următorii 2 ani.

Prețul unei astfel de vacanțe variază de la 2000 euro la 8000 euro, în funcție de destinația aleasă, numărul de zile și serviciile speciale incluse. Atunci când se stabilește perioada călătoriei, trebuie să se țină cont de sezonul din destinația respectivă, precum și de alte elemente, cum sunt fazele lunii și echinocțiul, care pot influența anumite programe și tehnici.

Serviciile oferite în cadrul pachetelor Wellness & Spa

Pachetele concepute de Eturia includ de la programe pentru eliminarea kilogramelor în exces și până la sesiuni de relaxare, dobândirea echilibrului interior, detoxifierea organismului și gestionarea stresului de zi cu zi.

Fiecare pachet de călătorie urmărește o abordare holistică, cu elemente din medicina tradițională indiană, precum și din cea occidentală.

Așadar, turiștii pot petrece câteva zile alături de specialiști din industria SPA, yoghini, terapeuți cu experiență, nutriționiști sau chiar practicieni Ayurveda, în funcție de pachetul turistic pentru care optează. Serviciile speciale incluse în astfel de programe pot fi lecții de Vedanta, meditații ghidate ca Pranayama și Ajapa Japa, proceduri de detoxifiere ca Nasya, Sneha Vasti, Kashaya Vasti, Jal Neti și Kunjal Kriya, acupunctură, Moxibustion și Masaj Tui Na.

India, Thailanda și Maldive – principalele destinații wellness din lume

Turiștii pot merge in vacanță Wellness în India, la Ananda, la poalele munților Himalaya, unde au luat naștere cele mai vechi practici orientale, în Thailanda, la un resort specializat în terapii de detoxifiere, sau chiar în exoticele Maldive, la resortul Sun Siam Iru Fushi, ce are programul Rasayana.

Aceste resorturi sunt recunoscute în întreaga lume, iar persoanele care le frecventează sunt atât oameni obișnuiți, cât și vedete precum Brad Pitt, Angelina Jolie, Oprah Winfrey, Uma Thurman și Heidi Klum.