6 ritualuri pentru fericirea zilnică de la CEO-ul Buffer

Joel Gascoigne, Buffer: 6 ritualuri pentru fericirea zilnică de la CEO-ul Buffer

Joel Gascoigne, CEO și Fondator al companiei Buffer (o aplicație care permite realizarea de postări pe Facebook, Twitter sau alte rețele de socializare, dintr-un singur loc), le-a vorbit celor de la fastcompany.com despre obiceiurile de zi cu zi care îl ajută să fie fericit.

„Dacă sunt mai fericit, sunt și mai productiv. Pot să ajut oamenii mai bine și mă concentrez mai ușor”, spune Gascoigne.

Care sunt ritualurile zilnice care îl ajută pe Joel să fie fericit, zi de zi?

1. Trezește-te devreme

Experimentând diferite perioade de trezire, Joel a ajuns la concluzia că dimineața este cea mai potrivită. Atunci CEO-ul simte că are cea mai mare energie și că atunci se concentrează cel mai bine.

Desigur, Joel admite faptul că este nevoie de stabilirea unui program de somn strict. Pentru a se trezi la șase dimineața, el trebuie să se culce destul de devreme.

2. Fă exerciții zilnice

Oamenii care fac exerciții fizice se simt mai bine, devin mai pozitivi, mai energici. Pe Joel sportul l-a ajutat inclusiv să doarmă mai bine noaptea.

3. Detașează-te

Oamenii cu adevărat fericiți sunt cei care știu să construiască un echilibru între momentele în care dau tot ce e mai bun la muncă și momentele în care se detașează de tot pentru a se relaxa și pentru a reflecta la diferite aspecte legate de profesie, de viață.

Joel iese, de exemplu, la plimbare seara pentru a scăpa de stresul de la muncă și pentru a se gândi la ceea ce ar mai putea face pentru a se simți fericit.

4. Ajută-i constant pe ceilalți

Joel a descoperit că unul dintre momentele în care se simte cel mai bine este atunci când poate oferi un ajutor celor din jurul lui.

„De ceva timp, m-am dus la întâlniri cu oameni care vor să își deschidă o afacere pentru a-i ajuta, fără să îmi dau seama că mă faceau foarte fericit”, spune Joel.

Citind cartea Happiness: A Guide to Developing Life’s Most Important Skill scrisă de Matthieu Ricard, Joel a înțeles legătura între altruism și fericire și l-a provocat să găsească noi modalități de a-i ajuta pe cei din jurul său.

5. Învață constant lucruri noi

Joel a descoperit că și învățarea continuă, dezvoltarea de noi abilități îl ajută să fie mai fericit. CEO-ul Buffer recunoaște că noile provocări îl fac să se simtă mai bine pentru că evită rutina și stagnarea.

În plus, așa cum explică Joel, atunci când începi să înveți lucruri noi, creierul asimilează rapid o cantitate mare de informație. Prin urmare, o să te simți cu siguranță mai bine dacă începi să înveți ceva, iar peste două săptămâni descoperi că știi mult mai multe decât știai înainte.

6. Mixează

În unele zile, Joel poate să se folosească de toate cele cinci ingrediente ale fericirii, în altele, însă, trebuie să se folosească doar de una sau două.

CEO-ul subliniază că important cu adevărat este să încerci să ieși și din spațiul propriei afaceri și să îți dedici timp și hobby-urilor tale. Altfel, riscul de a intra într-o depresie crește.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •