Un tech-antreprenor, primul jurat român la categoria Mobile a Cannes Lions 2016

Szabi Szekely, Teo Migdalovici, Levente Szabo: Încărcat laUn tech-antreprenor, primul jurat român la categoria Mobile a Cannes Lions 2016

Szabi Szekely, co-fondatorul agenţiei de design şi dezvoltare de aplicaţii mobile Halcyon Mobile, va reprezenta România în juriul de Mobile de la Cannes Lions, cel mai preţuit eveniment dedicat creativităţii la scară globală.

Nominalizarea lui Szekely reprezintă o dublă premieră: în cei 11 ani de când există reprezentanţa locală a festivalului, e prima dată când un român e selectat să evalueaze într-o categorie atât de futuristă, cum e cea de la mobile. De asemenea, este prima ocazie în care juratul selectat este din Cluj, confirmând reputaţia acestui centru universitar cosmopolit, de capitală internaţională a creativităţii digitale.

Szabi Szekely a realizat prima aplicaţie la 13 ani, cu mult înainte să apară conceptul de app store. În anii lui teribilişti a trăit şi experienţa de hacker, care, convertită, i-a servit ulterior în munca de creator de soft sau consultant de specialitate. Alături de Levente Szabo a fondat în urmă cu 11 ani Halcyon Mobile, o companie care astăzi deserveşte într-o proporţie covârşitoare clienţi internaţionali. Printre aceştia se numară SmartUp.io / Founders Forum, Red Bull Media House, Smith Hotels (Mr. & Mrs. Smith), Ryalto sau Edge Ski.

Compania are şi produse proprii (Dollarbird, MimeChat, Tweet7), menţionate în presa de specialitate internaţională, ce include nume precum Techcrunch, Mashable, TheNextWeb, Re/code, Lifehacker, iMore sau Android Central, dar si de presa de business, lifestyle sau design – vezi The Guardian, The Huffington Post, BranD Hong Kong sau Forbes USA.

 Szabi face adesea şi demersuri de consultanţă pentru start-up-uri tech şi non tech.

Activă de peste 11 ani în industria românească de advertising, Cannes Lions România, alături de The Alternative School, reprezintă unde dintre cele mai eficiente structuri de lobby pentru cultura creativă în spaţiul românesc.

Trainer cu experienţă, Teo Migdalovici, ambasadorul festivalului în România, a creat în ultimii 17 ani, platforme dedicate studiului şi dezvoltării gândirii creative.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •