Cinci semne că este timpul să îţi părăseşti locul de muncă

Cinci semne ca este timpul sa iti parasesti locul de munca

De unde știi când este timpul să îţi părăseşti locul de muncă? Este cel mai probabil timpul să îţi părăseşti locul de muncă dacă vreunul, toate sau unele dintre motivele următoare sunt adevărate pentru tine: 1) nu eşti fericit, 2) nu înveți, te chinui și te plictiseşti; 3) totul este ușor, 4) simți că ai cătușe de aur, banii sunt prea buni pentru a te face să pleci sau 5) nu vezi nici un viitor (3-5 ani) pentru tine acolo.

Și, există o modalitate de a-ţi părăsi locul de muncă, astfel încât să ieși onorabil pe ușa din față în loc să fugi prin spate. Următoarele exerciții te vor ajuta să îţi schimbi gândirea astfel încât strategia ta de plecare să devină o experiență puternică, mai degrabă decât o mișcare tristă şi prelungită.

1. Fii starul locului tău de lucru curent. Chiar dacă crezi că asta te va termina! Vino la timp în fiecare zi, timp de o lună, finalizează-ţi sarcinile, adoptă o atitudine pozitivă, nu bârfi și nu te plânge nimănui. Poți face din asta un joc: ce ar trebui să faci pentru ca ei să te implore să rămâi? Acum, fă asta și urmăreşte diferența pe care o are această schimbare, pentru tine și pentru ceilalți. Acest lucru nu va contribui doar la integritatea ta şi la starea ta de bine, dar va stabili un precedent pentru viitor. Aminteşte-ţi, nimeni nu a fost angajat vreodată pe postul mult visat, făcându-l de pomină pe cel de dinainte.

2. Pregăteşte-ţi planul de atac. Acesta este un exercițiu de scriere care îi dă putere oricui se simte blocat în slujba sa „plictisitoare”. Scrie-ți planul „Cum ar fi dacă aş rămâne” și treci prin fapte: cum ar arăta următoarele 6 luni, financiar sau emoțional? Există loc de creștere acolo unde te afli? În continuare, scrie-ți planul „Dacă aş pleca” cu aceleași măsurători. Ce s-ar schimba? Cum ar arăta obiectivele tale? Gândeşte-te la faptul că Alexandru cel Mare se poziţiona deasupra hărților sale, contemplând la mișcările armatei sale. Fii îndrăzneț și cinstit cu privire la opțiunile din fața ta.

3. Visează-ţi visul. Dacă ai avut o „carieră de vis” în minte, cere-ți să o aduci în prim plan acum. Într-un alt exercițiu de scriere, schiţează viziunea pe care o ai despre cariera viselor tale. Este artă în tot acest exerciţiu și practicarea lui vine ca o răsplată minunată. Scrie-o la timpul prezent și intră în detalii. În momentul în care începi să scrii un vis, acesta devine posibil. Postează-l pe frigider și spune-le tuturor despre el. Citeşte-l în fiecare zi și conectează-te la el.

În esență, aceste exerciţii au menirea de a te reorienta spre ceea ce îţi doreşti cu adevărat – un loc de muncă în care eşti inspirat și implicat – în loc să te facă să rămâi blocat în ceva ce nu îţi doreşti. Și, deși aceste exerciții vor necesita timp și atenție, îţi datorezi ţie să reflectezi cu atenție atunci când gândeşti și visezi la următoarea mișcare în carieră.

Sursa: Forbes.com

Foto: Pixabay

Citește și Ghidul managerilor pentru a răspunde solicitărilor de promovare și creștere a salariului

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •