Cum poate o întreprindere mică să facă tranziția la lucrul de acasă

Raport PwC:  Jumatate dintre candidatii la un nou loc de munca ar renunta la o parte din salariu pentru flexibilitate

Ceea ce a fost odată un vis, să lucrezi de acasă, s-a transformat într-o realitate comună pentru mulți americani. Întreprinderile de toate dimensiunile încep să realizeze beneficiile de a oferi angajaților flexibilitatea de a lucra de la distanță.

Cercetările arată că numărul angajaților aflați la distanță a crescut cu 115% începând cu anul 2005. Deși permiterea muncii la distanță poate fi un pic mai dificilă pentru organizațiile mai mari, aceasta poate fi o tranziție lină pentru multe întreprinderi mici. Cu dimensiuni mai mici ale echipelor, este mai ușor să creați, să implementați și să gestionați această transformare. Cheia pentru a face acest tip de tranziție este de a crea un plan strategic de acțiune.

Beneficiile trecerii la munca la distanță

Înainte de a muta o echipă de la birou la munca de acasă, este important să înțelegeți beneficiile care provin din aceasta. Unul dintre motivele cele mai importante pentru realizarea tranziției este unul financiar. Cu toți angajații care lucrează de la domiciliu, proprietarii de afaceri mici pot reduce costurile de exploatare asociate cu chiria, o echipă IT la fața locului și cheltuielile cu utilitățile. Se vor elimina, de asemenea, cheltuielile legate de birou, inclusiv consumabilele de birou, mobilierul, costurile legate de alimente și băuturi. De fapt, muncitorii cu normă întreagă pot ajuta antreprenorii să economisească o medie de 10.000 $ pe angajat pe an. În consecință, aceste costuri reduse pot contribui la creșterea profitabilității.

Munca la distanță are, de asemenea, numeroase efecte pozitive asupra satisfacției angajaților. În 2017, companiile americane care le-au permis angajaților să lucreze de acasă au înregistrat o scădere cu 25% a cifrei de afaceri a angajaților. În plus, accesul muncii la distanță oferă angajatorilor acces la o gamă mai largă de talente. Întreprinderile nu vor fi restricționate prin necesitatea prezenței la birou atunci când caută candidați calificați. Și oferirea acestui aranjament de lucru poate atrage mai mulți solicitanți de locuri de muncă. Aproape 70% dintre mileniali au fost de acord că opțiunea de a lucra la distanță ar crește în mare măsură interesul lor pentru o ofertă de muncă, scrie business.com

Trecerea la lucrul de acasă:

Această transformare nu se va întâmpla peste noapte. Este necesar să se creeze un plan detaliat de acțiune pentru eficientizarea procesului. Iată trei pași care vă vor ajuta să vă creați planul de joc.

  1. Pasul 1: Efectuați o evaluare la nivel de companie. Afișați întreaga organizație pentru a vizualiza procesele și fluxurile de lucru care trebuie să rămână intacte.
  2. Pasul 2: Analizați fiecare angajat, poziția și responsabilitățile acestuia. Acest lucru vă va ajuta să găsiți calea cea mai strategică pe care fiecare angajat o poate îndepărta fără a-și pune în pericol îndatoririle.
  3. Pasul 3: Conectați totul și pe toată lumea împreună. Creați conjucturi ideale pentru a menține echipa și afacerea holistică. Aceasta ar putea include implementarea instrumentelor online, organizarea de întâlniri recurente, restructurarea fluxului organizațional etc.

Găsirea instrumentelor potrivite

Tehnologia este ceea ce a făcut ca munca la distanță să fie o opțiune fezabilă. Iată tipurile de instrumente pe care organizațiile ar trebui să le investească pentru a ajuta echipa  să rămână conectată, chiar și atunci când lucrează pe tot globul.

Comunicarea este cheia. Selectați un canal de comunicare dedicat la care au acces toți angajații. Platformele, cum ar fi Slack, Chanty și Flock, sunt instrumente de comunicare complexe cu capacități pentru chat-uri de grup, mesaje private, apeluri vocale și apeluri video.

Păstrați-vă echipa sincronizată implementând un instrument de colaborare. Asana, Monday, și ProofHub ajută la gestionarea fiecărui proiect și a tuturor părților sale mobile pe o singură platformă.

Echipa dvs. trebuie să lucreze împreună – literalmente. Cu mai mulți membri ai echipei care lucrează în cadrul aceluiași document, este important să aveți instrumente cum ar fi Google Docs și Dropbox, care oferă o abordare prietenoasă pentru partajare.

Pregătirea angajaților și a managerilor

Există abilități specifice necesare angajaților dvs. pentru a rămâne productiv chiar și atunci când lucrează de acasă. Ei trebuie să fie organizați, auto-motivați, disciplinați și tehnici. Luați în considerare oferirea de sesiuni de formare înainte de tranziție, pentru a ajuta angajații să asculte aceste seturi specifice de competențe.

De asemenea, este posibil să vă adaptați stilul managerului. Ar putea fi benefic să fii mai implicat în fiecare zi a fiecărui angajat în primele câteva luni de transformare pentru a vă asigura că nivelurile de productivitate nu scad. De asemenea, oferă sprijin și flexibilitate suplimentară la început, probabil că echipa va avea nevoie de această îndrumare suplimentară pentru a rămâne pe drumul cel bun.

Un factor crucial care este adesea trecut cu vederea atunci când efectuați tranziția la distanță este politica. În timp ce peste 60% din întreprinderi au lucrători la distanță, jumătate dintre aceștia au recunoscut că nu au pus la dispoziție o politică de muncă de la domiciliu. Această zonă gri poate fi problematică pe drum și ar trebui să fie luată în calcul de la bun început.

Asigurați-vă că sunteți bine pregătit pentru această tranziție, creând în prealabil un plan acționabil, flexibil în timpul procesului și oferind suport fiecărui angajat după aceea.

Sursă foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •