Cum să intri în afacerea Amazon.com

Amazon.com este cel mai mare magazin online din lume.

Din ce în ce mai mulți români își deschid propriile afaceri pe Amazon, pentru că sunt profitabile într-un timp scurt, au riscuri reduse și le oferă numeroase avantaje. Libertatea de a lucra de oriunde din lume, după propriul program, este doar unul dintre acestea.

Pentru cei nefamiliarizați cu Amazon.com, trebuie să menționăm că această platformă este cel mai mare magazin online din lume, cu afaceri de succes, accesat de peste 200.000 de vânzători (printre ei, vei fi și tu) și de peste 306 milioane de cumpărători din SUA. Așa cum noi, în România, căutăm pe Google ca să obținem informații despre un produs și, ulterior, cumpărăm, pe Amazon USA, oamenii intră direct ca să cumpere unul dintre cele peste 372 milioane de produse existente. Iată de ce pe Amazon se înregistrează vânzări anuale de peste 136 miliarde de dolari, cu o creștere continuă și accelerată la nivel mondial, iar mai mult de 70% dintre acestea sunt generate de către “third-pary sellers” care beneficiază de serviciile de depozitare, ambalare și transport ale Amazon USA, prin programul FBA (Fulfillment by Amazon). Conform unui studiu Web Retailer, 51% dintre vânzătorii de pe acest magazin online câștigă pe an peste 100.000 dolari, iar 30% dintre aceștia peste un milion de dolari. În plus, pe lângă piața americană, Amazon s-a extins la nivel global și în următoarele țări: Canada, Mexic, Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Spania, India, China, Japonia și Australia. Și va continua să se extindă și în alte țări, inclusiv România.

Ca să înțelegem mai bine cum se fac afaceri pe Amazon, am stat de vorbă cu cei cinci membri fondatori ai AMZ Academy, un startup pentru business online, pentru că ei stăpânesc secretele afacerii și își rotunjesc serios veniturile din vânzările lor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •