Formula de succes în 2020: evoluție, învățare, transformare

Automatizarea si inteligenta artificiala vor genera prosperitate

Învățarea nu mai este doar un segment din biografie legat de o diplomă ori o certificare. Ea este condiția de a exista a fiecăruia dintre noi în viitor. Competiția opțiunilor de carieră se organizează pentru o decizie finală pe măsură ce învățăm tot mai multe despre implicațiile progresului tehnologic din lumea în care trăim.

Evident, nu trebuie să ne repetăm în tot ceea ce facem. Putem să lăsăm mașinile să facă asta. Automatizarea și inteligența artificială vor genera prosperitate și milioane de noi locuri de muncă, dar vor obliga la recalificare aproximativ 375 milioane de oameni, potrivit McKinsey.

De la competență la talent

Talentul nu are vârstă, gen și nu se manifestă doar într-un domeniu anume. Tehnologia dă posibilitatea fiecăruia dintre noi să învețe lucruri care să-l facă competitiv în piața muncii. Tot ceea ce avem de făcut este să ne concepem un plan de învățare pe termen lung.

Într-o lume a transformărilor, aptitudinile cerute în anul 2030 vor fi în mare parte diferite de cele din anul 2020. Cele mai recente rapoarte privind tendințele pentru cele mai cerute aptitudini în următorii zece ani deja o demonstrează.

Potrivit Vodafone Global Trends Barometer 2019, aptitudinile de utilizare a tehnologiei digitale (69%), comunicare (57%) și relaționare umană (48%) sunt în topul celor mai importante. Se observă nevoia unei diversități de competențe în companiile preocupate de inteligența artificială sau construirea unei neurodiversități de talente.

Noul standard de gândire este creativ

Cunoașterea fundamentelor logice ale tehnologiei este importantă, dar viitorul nu oferă garanții de reușită celor cu o experiență și gândire standard. Oamenii care își vor actualiza continuu capitalul intelectual prin învățare vor fi relevanți pentru viitor. Companiile care vor știi să integreze competențele cele mai diverse pentru a reuși să dea la iveală soluții disruptive se califică pentru topurile celor mai de succes companii de mâine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •