Cum vă îndemnați echipa să utilizeze tehnologia în integralitate

Cum va indemnati echipa sa utilizeze tehnologia in integralitate

Implementarea unei noi soluții tehnologice în întreaga dvs. afacere nu este o sarcină ușoară. După ce ați specificat caracteristicile afacerii dvs., ați asigurat buy-in-ul executiv și ați gestionat cu atenție proiectul, munca dvs. este pe jumătate gata.

Unul dintre cei mai mari factori în adoptarea cu succes a tehnologiei are loc după implementarea însăși: formarea. Dacă nu aveți un plan de formare profesională, noua soluție este puțin probabil să fie adoptată în întreaga companie și nu veți beneficia de toate avantajele transformării digitale.

Cheia este de a adopta o abordare bazată pe proces, care vă va permite să vă acoperiți toate bazele și să oferiți întregii echipe formarea care îi face să se simtă încrezători folosind noua dvs. tehnologie.

Citiți mai departe pentru a afla cum să vă dezvoltați planul de pregătire – alegeți metodele, materialele și resursele potrivite pentru a vă facilita transformarea digitală în viitor.

Formarea schiței planului de formare

Ar trebui să începeți să vă dezvoltați planul de antrenament cu mult înainte de implementarea soluției tehnologice. În mod ideal, planul dvs. de formare va începe să se contureze de îndată ce proiectul pentru noua tehnologie a fost finalizat. În acest moment, veți avea o idee bună despre modul în care tehnologia va funcționa și cum va fi folosită de întreaga echipă, ceea ce reprezintă informații esențiale pentru un plan cuprinzător de instruire.

Acum este momentul să vă gândiți la angajații dvs. – utilizatorii finali. Există doi factori importanți privind schițele bune de instruire: nivelul de calificare tehnică al utilizatorilor finali și multitudinea stilurilor de învățare ale utilizatorilor finali.

Gândiți-vă la abilitățile tehnice ale utilizatorilor finali

Echipele dvs. utilizează tehnologie în moduri diferite și în scopuri diferite. Ca rezultat, angajații dvs. vor varia foarte mult în ceea ce privește cunoștințele tehnologice, familiaritatea și confortul. Luați în considerare toate competențele, abilitățile și cazurile de utilizare pe măsură ce construiți o schemă a planului de formare. Acest lucru va asigura că planul dvs. de instruire servește scopului său de a susține adoptarea tehnologiei dvs. la nivelul întregii companii.

Luați în considerare diferite metode de instruire

Amintiți-vă că nu toți angajații dvs. vor învăța în același mod. Luați în considerare utilizarea unui amestec divers de metode, materiale și resurse de instruire care au acoperit toate cele trei tipuri de învățare: cursanți kinestezici, cursanți auditivi și cursanți vizuali.

Studenții kinestezici învață prin a face. Vor să se scufunde și să practice o abilitate. Aceștia se bucură de simulări și de alte tipuri de formare care îi scot în propriile tehnologii, cum ar fi exercițiile bazate pe gamificare.

Studenții auditivi învață prin ascultare. Acestea sunt cel mai bine servite metode de instruire tradiționale, cum ar fi seminarii și prelegeri. De asemenea, aceștia beneficiază de oportunități de a pune întrebări și de a vorbi cu o altă persoană, ceea ce ar putea face oportunitățile de mentorat o parte importantă a planului dvs. de formare.

Cursanții vizuali învață văzând. Ei învață bine prin tutoriale online, videoclipuri de formare și prezentări care includ grafice, diagrame și text.

Identificarea nevoilor angajaților care vor utiliza noul sistem este esențială, deoarece nevoile lor vor ghida conturul inițial al planului dvs. de formare și dezvoltarea sesiunilor de formare.

Proiectarea planului de antrenament

Având un contur format, sunteți gata să creați ghidul pas cu pas pentru a efectua antrenamentul. Iată cum puteți să îmbrățișați schița și să creați un plan de antrenament.

Asigurați o structură clară

Fără un plan de pregătire bine structurat, angajații dvs. sunt susceptibili de a deveni confuzi și frustrați de formare și, la rândul lor, de tehnologia în sine. Mai rău, un program de instruire slab organizat poate face ca noua soluție să pară mai dificil de utilizat decât este într-adevăr. Echipele dvs. vor fi mai puțin deschise pentru a încerca această tehnologie dacă aceasta pare să fie mai puțin accesibilă utilizatorilor decât procesul de afaceri existent.

Proiectați-vă logic programul de antrenament. Fiecare parte a programului de formare ar trebui să se concentreze asupra unui obiectiv de învățare sau a unei abilități pe care angajații ar trebui să o atingă înainte de a trece la următoarea secțiune. Începeți cu cele mai simple abilități și construiți metodic de la o abilitate la alta. Prin structurarea planului dvs. de formare într-un mod accesibil, vă ajutați să subliniați utilitatea noului dvs. sistem. Oferă, de asemenea, echipelor dvs. o experiență pozitivă încă de la începutul transformării digitale și crește probabilitatea ca aceștia să dorească să utilizeze tehnologia.

Decideți cine va conduce antrenamentul

Un formator bun trebuie să fie dotat atât cu abilități tehnice, cât și cu abilități de comunicare, pentru a vă instrui efectiv angajații. Există câteva modalități de identificare a unui bun lider de formare: puteți să vă externalizați formarea, să o gestionați în interior sau să utilizați o combinație a celor două metode.

Definiți momentul în care antrenamentul începe și cât durează

Instruirea ar trebui să înceapă de îndată ce va fi lansată noua dvs. tehnologie, ceea ce înseamnă că trebuie să furnizați o comunicare clară înainte de data desfășurării despre momentul în care tehnologia va intra în vigoare și la ce se pot aștepta angajații.

Căutați modalități de a transforma anunțul dvs. de desfășurare într-o oportunitate de formare. Acordați un premiu primilor 10 angajați care utilizează tehnologia pentru a finaliza o anumită funcție sau dați o demonstrație cu privire la modul în care un angajat a folosit-o pentru a închide dreptul de vânzare după ce a fost desfășurat.

Orice program de antrenament bun se va întinde pe parcursul a mai mult de luni și poate dura până la un an pentru a aduce compania dumneavoastră la adoptarea completă. În timp ce aceasta ar putea părea o perioadă lungă de pregătire, aceasta vă asigură că echipele dvs. au suficient timp să se adapteze noului sistem și să înceapă să îl folosească.

La urma urmei, transformarea digitală este o schimbare majoră și doriți ca echipele dvs. să se simtă încrezătoare folosind noua dvs. tehnologie în fiecare zi până la sfârșitul antrenamentului.

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •