„Dincolo de inovație, machine learning, fă un pas înapoi, privește-te, înțelege contextul în care te poziționezi și acționează în consecință.” – Dragoș Hâncu, Fondator Amber Studio, la #BusinessChallenge

Dincolo de inovatie, machine learning, fa un pas inapoi, priveste-te, intelege contextul in care te pozitionezi si actioneaza in consecinta. - Dragos Hancu, Fondator Amber Studio, la BusinessChallenge

Cea de-a cincea ediție a conferinței Business Challenge a reunit antreprenori, reprezentanți ai IMM-urilor și oameni pasionaţi de domeniile în care activează. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două sesiuni de discuții, iar invitații au abordat teme din contextul actual de business românesc.

În deschiderea discuțiilor, Jean-Luc Scherer, Founder & CEO, Innoopolis și-a îndreptat atenția către cum integrăm inovația în modelul de business pe care îl conducem. „În primul rând, când consider că e nevoie de o schimbare, analizez din exterior, dar și din interior. E important să ai privirea de ansamblu. Mă uit la ce e în piață, ce fac competitorii mei, regândesc strategiile și le aplic într-un mod diferit. Fac asta cu propria-mi companie la fiecare 3 luni.” În ceea ce privește atitudinea pe care o avem față de eșecuri, Jean-Luc afirmă că eșecurile se datorează din cauza lipsei de experiență, de cele mai multe ori. Ceea ce este mai important, însă este să accepți eșecul. De fapt este vorba despre un proces de învățare.

Liviu Buligan, Director Executiv, SoftOne România, a vorbit despre inovația în tehnologie și cum se pot adapta companiile mediului actual de business la aceste schimbări: „Ritmul în care tehnologia avansează este extrem de rapid, atât de rapid încât poate deveni amețitor. Uneori pare că nici nu ai terminat de implementat o noutate și deja a apărut o nouă generație: un computer mai performant, un telefon mai smart și așa mai departe. Totuși, ce trebuie să întelegem este faptul că adoptarea noilor tehnologii și implementarea acestora în business nu ține de a fi în trend și nici nu reprezintă un obiectiv final sau o destinație. Dacă păstrăm metafora, este vorba mai degrabă despre o călătorie continuă. Dacă un business vrea să crească, ar trebui să utilizeze tehnologii și sisteme ce creează un mediu care permite o reinventare constantă a operațiunilor, proceselor și a structurilor organizaționale, concentrându-se pe a oferi clienților o experiență unică. Mai mult, exploatarea unui sistem ce transformă o afacere precum un Cloud ERP multidimensional permite construirea unei relații mult mai eficiente între angajați, sistem, parteneri de afaceri și o cantitate imensă de date, îmbunătățind în mod direct performanța și productivitatea.”

Despre o abordare din perspectiva entuziasmului, efortului și curajului pe care trebuie să le atribuim business-urilor noastre, a vorbit Dragoș Hâncu, Fondator și General Manager, Amber Studio. Acesta a atras atenția și asupra modului în care alegi să îți conduci business-ul. „Noi proiectăm un anumit tip de viitor, încercăm să imprimăm acest lucru în acțiunile pe care le facem, însă nu este 100% în controlul tău să se întâmple conform planului. Dincolo de inovație, machine learning, fă un pas înapoi, privește-te, înțelege contextul în care te poziționezi și acționează în consecință. Fără frică. Acesta este sfatul meu pentru orice tânăr aspirant sau chiar oameni deja în domeniu.”

Pentru cei cu planuri de business și nevoie de finanțare, a vorbit Ramona Ivan, Director Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC BANK. „Încurajez oamenii să folosească Fondurile Europene Nerambursabile, însă luați în considerare că e nevoie de foarte multă răbdare. În același timp, mare atenție când semnăm creditele, abia atunci încep problemele. Nu trebuie să ne relaxăm, ci să fim atenți la tot ce se întâmplă. Experiența mea de 21 de ani m-a făcut să văd multe companii de foarte bună credință care nu și-au implementat proiectele cu succes, pentru că au scăpat anumite aspecte din vedere.” Ramona a vorbit și despre viitoarele proiecte din următoarea perioadă: „Start-UP Nation – prima ediție a fost un succes. În cea de-a doua ediție, Bucureștiul și Ilfovul vor fi mai puțin punctate, asta pentru a încuraja antreprenorii și din alte localități. Totodată, zilele acestea se va lansa PROGRAMUL “Investește In Tine” publicat deja în Monitorul Oficial – proiect care oferă posibilitatea acordării unor “mini-credite” pentru a investi în școlarizare, cărți, activități culturale, plata către grădinițe și școli etc.” Ramona mai sfătuiește: „Asigurați-vă că banca vă înțelege business-ul și, fără îndoială, schimbați banca în cazul în care nu sunteți pe aceeași linie de înțelegere.”

Citește și Milenialii transformă achizițiile B2B, de la agricultură la IT

  •  
  •  
  •  
  •  
  •